Annonce
Skinner og veje

Lukning af bro kræver flytning af lystbådehavn

Transport- og Boligministeriet har overstreget store dele af referatet fra mødet med Sund & Bælt Holding i den version, Folketidende har fået aktindsigt i.

Sund & Bælt forudser, at en lukning af Kong Frederik IX's Bro vil få flere afledte konsekvenser.

NYKØBING Hvis Femern Landanlæg under Sund & Bælt kommer igennem med sit ønske om at lukke klappen i Kong Frederik IX's Bro, vil det selvsagt få store konsekvenser for de lokale lystsejlere. En af konsekvenserne har Sund & Bælt selv bragt på bane på et møde med Transport- og Boligministeriet i november:

"Der er ikke erfaringer med klapbroer, hvor der er en elektrificeret jernbane og trafik i det omfang, vi kommer til at se på banen. Derfor kan det være en fordel at anlægge en fast bro. Det kræver flytning af en lystbådehavn", står der i mødereferatet, som Folketidende har fået aktindsigt i.

Tanken om at flytte en lystbådehavn uddybes i et notat om "Proces for afklaring af løsningsscenarier for bro over Guldborgsund", som Femern Landanlæg har udarbejdet 14. januar, og som Folketidende også har fået aktindsigt i.

Her beskrives det, hvordan en beslutning om at bygge en ny jernbanebro som en fast bro i stedet for - som beskrevet i anlægsloven - en klapbro formentlig vil medføre, at der skal udarbejdes et tillæg til den eksisterende miljøredegørelse. I den proces vil der formentlig skulle gennemføres en høring og dialog med kommunen, havnen og øvrige interessenter, og, bemærkes det:

"Interessenterne kan have ønsker, som der skal tages stilling til (finansiering), herunder om de skal være en del af projektet og Miljøredegørelsen. Der kunne jo være ønsker om, at der som alternativ skulle etableres en ny lystbådehavn syd for broen, en uddybning af sejlrenden eller andre projekter."

Folk sælger deres både

Hos foreningen Sejlklubberne i Guldborgsund har formand Palle Tørnqvist godt hørt rygter om flytning af en lystbådehavn.

- Det er ikke noget, vi har hørt om officielt, men vi har da grublet over, at det ville være naturligt at tilbyde Lergraven at flytte, siger han og tilføjer, at det er spørgsmålet, om det er nødvendigt.

- Lidt polemisk sagt: En lukket bro vil give masser af pladser i havnen på sydsiden, fordi folk sælger deres både eller flytter dem til et andet sted, hvor de ikke er spærret inde. Jeg tror ikke, sejlklubberne overlever ret længe, siger han.

I Lergravens Sejl- og Fiskeriklub tvivler næstformand Karl Erik Nielsen også på, at det kommer til en flytning.

- I princippet kan det være rigtigt: Skal vi kunne sejle ud i Smålandsfarvandet, vil det kræve en flytning. Men jeg tror ikke, det kommer dertil, siger han og forklarer, at de større sejlskibe og motorbåde nok bare vil finde bådepladser et andet sted.

Senere på måneden skal sejlklubberne i øvrigt mødes med de lokale folketingsmedlemmer i Kaffeklubben, men allerede mandag mødtes Lennart Damsbo-Andersen (S) med dem på egen hånd. Her opfordrede han dem til at søge foretræde for Folketingets transportudvalg.

Og selv mødtes han i går med transportminister Benny Engelbrecht (S) for at drøfte spørgsmålet om broklappen.

- Jeg havde lejlighed til at redegøre for, hvordan situationen er, og refererede til mødet med sejlklubberne for at fortælle, hvor vigtigt det er, at der er mulighed for gennemsejling, fortæller Lennart Damsbo-Andersen.

Af førnævnte møderefereat fremgår det i øvrigt, at det ikke kun er en lystbådehavn, der skal flyttes, men også noget andet. Hvad det andet er, er blevet streget over i det eksemplar af referatet, som Folketidende har fået aktindsigt i.

  • Transport- og Boligministeriet har overstreget store dele af referatet fra mødet med Sund & Bælt Holding i den version, Folketidende har fået aktindsigt i.
Annonce
Annonce
Annonce
112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille af ren begejstring, da han så tyren Bjarne

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen