cookie-og-privatlivspolitik
Byggeriet af den nye Storstrømsbro skrider frem. En stor kran er ved at blive monteret, som skal sejle med elementerne ud i Storstrømmen og sænke dem ned på bundet.
Støbning af en af bropillerne til den nye Storstrømsbro er gået galt. Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Skinner og veje

Må spule forkert beton af

En fejlstøbning ved en bropille ved den nye Storstrømsbro betyder ekstra arbejde og ekstra larm til naboerne.
30. oktober 2020 kl. 14:12 Af Margit Olsen

I over en måned har arbejdere ved den nye Storstrømsbro brugt masser af kræfter på at fjerne beton i forbindelse med, at en støbning ved en bropille gik galt.

Det er en støbeform, som ikke kunne holde, skriver Sjællandske.
- Ifølge pressechef fra SBJV (Storstrøm Bridge Joint Venture) Christian Lemvigh er fejlen opstået i leddet mellem fundamentet og en bropille.

- Støbeformen er ikke stærk nok til at holde cementen, og derfor er den gået i stykker. Det er 12 kubikmeter, der skal nedbrydes, fortæller han til Sjællandske.

Beboere i Ore, Masnedø og i Sydhavnen i Vordingborg fik mandag en løbeseddel lagt postkassen, hvor SBJV beklager generne for naboerne til byggeriet.

- Vi startede den 30. september om natten, og vi troede, at det kunne være overstået på en-to uger. Men nu er der gået en måned, siger miljøleder Mette Westergaard fra SBJV til Sjællandske.

Annonce

SBJV håber det larmende arbejde på bropillen kan være overstået inden længe. Når bropillen bliver færdig, skal den stå på den sydlige side tæt på Falster.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE