cookie-og-privatlivspolitik
Minister vil slå i bordet, for at få rettet op på sikkerheden på byggepladsen ved den nye Storstrømsbro. Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Skinner og veje

Minister om Storstrømsbro: Der skal gøres noget

Minister: - Jeg har en klar forventning om, at Vejdirektoratet går ind og ordner problemerne sammen med entreprenøren.
28. december 2020 kl. 09:07 Af Citathistorie

- Det går den forkerte vej med Arbejdsmiljøet på den kommende Storstrømsbro.

Sådan lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht (S), som forventer, at der bliver rettet op på situationen hurtigst muligt.

- Storstrømsbroen er et prestigeprojekt, og sikkerheden skal være høj. Med det stigende antal ulykker, så går det den forkerte vej. Det er en beklagelig udvikling, som jeg tager alvorligt, siger han til Fagbladet 3F.

- Jeg har en klar forventning om, at Vejdirektoratet går ind og ordner problemerne sammen med entreprenøren.

Transportministeren er øverste ansvarlig for Vejdirektoratet, som er bygherre på den nye Storstrømsbro – Danmarks tredje største bro med et prisskilt på 2,1 milliarder skattekroner.

Annonce

Vejdirektoratet hyrede i 2017 et stort italiensk konsortium til at opføre broen, men har siden haft travlt med at håndtere sager om korruption, konkurs og livsfarligt arbejdsmiljø hos de tre underliggende selskaber i Storstrøm Bridge Joint Venture, som konsortiet hedder.

Arbejdstilsynet har nu reageret med hele 140 alvorlige påbud om brud på arbejdsmiljøloven på Storstrømsbroen, hvor medarbejderne har været udsat for livsfarlige forhold.

Eller “død”, “knoglebrud” og “amputation”, som Arbejdstilsynet skriver i nogle af de mange kontrolrapporter.

Samtidig har en række medarbejdere fra milliardbyggeriet stillet sig frem i Fagbladet 3F og fortalt, at deres arbejdsulykker ikke er blevet anmeldt til myndighederne – stik imod reglerne.

- Jeg slår i bordet nu. Vejdirektoratet har først vist, at de kan lede den her type projekter kompetent. For eksempel på Kronprinsesse Marys Bro. Og det forventer jeg også, at de kan på det her projekt, siger Benny Engelbrecht.

Annonce

Læs også artiklen" Ministre kaldes i samråd om Storstrømsbroen"

Før jul krævede fire partier fra hver side af Folketingssalen et samråd om situationen på Storstrømsbroen med både transportministeren og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE