cookie-og-privatlivspolitik
Billedet her er offentliggjort af NABU, der fortæller, at det er taget af et stenrev, der er fundet ud for Puttgarden - hvor der ifølge naturfredningsforeningen i Femern A/S' materiale blot er registreret dynd og sand.
Billedet her er offentliggjort af NABU, der fortæller, at det er taget af et stenrev, der er fundet ud for Puttgarden - hvor der ifølge naturfredningsforeningen i Femern A/S' materiale blot er registreret dynd og sand.
Foto: NABU

Skinner og veje

Overset stenrev på bæltets bund

Tysk tunnel-godkendelse skal suppleres.
22. juni 2020 kl. 17:10 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT Da Femern A/S indleverede det meget omfattende materiale, der skulle til for at opnå tysk godkendelse til byggeriet af Femern Bælt-tunnelen, var der tilsyneladende overset et fredet stenrev.

Det fortæller Neuer Osnabrücker Zeitung, der kan citere Slesvig-Holstens departementschef for trafik, Thilo Rohlfs, for, at der er tale om en fejl - som man imidlertid kan rette gennem en supplerende godkendelsesproces.


Manglede i materialet

Den tyske naturbeskyttelsesforening NABU offentliggjorde sidste år resultatet af deres egen undersøgelse af havbunden: Forskningsdykkere gennemførte en ny kortlægning, og efterfølgende blev der fortalt om det beskyttede stenrev, der ikke fremgik af Femern A/S' ansøgning.

Delstatens transportministerium har overfor Lübecker Nachrichten bekræftet, at revet manglede i materialet. I mellemtiden har delstatens miljøministerium fået gennemført en ny havbundsundersøgelse, og på den måde ifølge Neuer Osnabrücker Zeitung fået bekræftet, at der er et stenrev: "og endda klare henvisninger til flere, hidtil ubekendte rev-flader ved linjeføringen".


"Påvirker ikke tidsplan"

Derfor er Femern A/S nu bedt om at forbedre ansøgningsmaterialet.

- Vi er i god dialog med de tyske myndigheder i sagen, hedder det fra kommunikationschef Morten Kramer Nielsen, Femern A/S:

- Vi forventer ikke, at den vil påvirke den samlede tidsplan for projektet, lyder Femern A/S' korte svar på, om sagen kommer til at forsinke tunnelbyggeriet.

Stenrevene er beskyttede af både tysk naturbeskyttelseslov og europæiske retningslinjer.

NABU har i forbindelse af fundet af revet fortalt, at det er et af de punkter, man har klaget over til den tyske forvaltningsdomstol, der er i færd med at vurdere validiteten af den tyske godkendelse.

Her er der planlagt mundtlige retsforhandlinger i september og oktober.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her