cookie-og-privatlivspolitik
Conny Hansen - her i selskab med DBS's informationschef Tony Bispeskov - er stået af toget som pendler, og derfor mangler der en afløser til formandsposten i den lokale pendlerklub.
Conny Hansen - her i selskab med DBS's informationschef Tony Bispeskov - er stået af toget som pendler, og derfor mangler der en afløser til formandsposten i den lokale pendlerklub.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Skinner og veje

Pendlernes talsmand er stået af - afløser mangler

Lokale togpendlere står uden en talsperson i en vigtig periode. Den tidligere formand håber, at en ny kan findes inden pendlertræf
18. november 2019 kl. 06:31 Af Birgitte Grønning

Annonce
FAKTA
Pendlerklubbens mærkesager er:

Hurtigere rejsetid Nykøbing - Københavns Hovedbanegård.
Medindflydelse på køreplaner.
Medindflydelse på komfort og indretning af faste pendlertog - gode siddepladser til alle.
Forbedring af service til DSB's faste kunder, herunder køreplaner, pendlerkort med mere.
Bedre forhold på stationerne - også ankomststationerne i hovedstadsområdet. 
Korrespondance med Lollandsbanen og med busser i Nykøbing.

NYKØBING Conny Hansen fik i foråret nyt job i nærheden af sit hjem i Nykøbing, og dermed stod hun af toget efter flere år som pendler på Sydbanen.

Det efterlod DSB's klub for pendlere fra Lolland-Falster uden en talsperson, for Conny Hansen har varetaget formandsposten i pendlerklubben i cirka seks år.

Det er endnu ikke lykkedes at finde en afløser, og det ærgrer og bekymrer Conny Hansen.

- Jeg har sendt bønner ud, men ingen har foreløbig meldt sig. Det er ikke godt, for vi står overfor en meget vigtig periode, hvor pendlerne både har brug for informationer og indflydelse på deres hverdagsrejser, siger Conny Hansen.

Lige for står det næste pendlertræf, der finder sted i slutningen af november på Knudshoved.

- Det er først og fremmest vigtigt, at vi finder en afløser til at tage til mødet, for her får man mulighed for at komme meget dybere ind på de frustrationer, man har som daglig pendler. Man møder planlæggerne, politikere og andre indflydelsesrige personer, så de også får en gensidig forståelse for vore udfordringer, fortæller Conny Hansen.


Gode erfaringer

DSB planlægger også et borgermøde først i det nye år. Og her er det også vigtigt, at den lokale pendlerklub er repræsenteret, mener Conny Hansen.

- Det er et møde, hvor man modtager information om kommende sporarbejder i det nye år. I den situation er det vigtigt, at man som pendler føler, man kan tage action på sin egen hverdag og planlægning af rejsen til og fra arbejde. Det påvirker os rigtig meget som pendlere, når man ikke føler, man har en plan. Det giver virkelig ro på, når man har styr på den del af hverdagen, siger Conny Hansen.

Hendes erfaringer for formand for pendlerklubben er gode og konstruktive.

- Det er tid, der er givet godt ud, synes jeg. For DSB lytter til os. Jeg har mange gange haft succes med at forklare planlæggerne, hvordan tingene ser ud ude i virkeligheden, og så har de lyttet og rettet til, så det blev bedre for pendlerne. Man skal huske, at de sidder ved deres skriveborde og kigger på deres regneark, og hvis der ikke kommer en stemme udefra virkeligheden og giver dem vigtige informationer, ved de ikke bedre, siger Conny Hansen.


Kontortid i toget

Hun brugte som pendler en del af sin rejsetid mellem Nykøbing og Østerport i København til "kontortid" i pendlerklubben.

- Man har som pendlerformand fine muligheder for at lave opsøgende arbejde for at få input fra pendlerne på strækningen, lyder hendes opfordring til en potentiel ny formand.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her