cookie-og-privatlivspolitik
Transportminister Benny Engelbrecht har endnu ikke indkaldt til forhandlinger om investeringer i infrastruktur. Og der kommer formentlig til at gå en rum tid, før han gør - regeringen vil nemlig først have en klimaplan på plads.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Skinner og veje

S kritiseres for nøl med trafikplan

DFs René Christensen kalder det løftebrud, at der endnu ikke er planlagt opgradering af E55 på Falster, Rute 9 på Lolland og etablering af fremskudt færgeleje på Vestlolland.
28. januar 2020 kl. 14:40 Af David Arnholm, Jesper Bøgh

Annonce

Vil regeringen afsætte penge til at opgradere E55 på Falster og Rute 9 på Lolland og etablere et fremskudt færgeleje på Vestlolland og en jernbanetunnel ved Guldborgsund? De spørgsmål må lokale borgere og virksomheder vente en rum tid endnu med at få svar på.

For selv om Socialdemokratiet for et år siden annoncerede, at partiet ville udarbejde en ny infrastrukturplan, er det ikke sket. Og regeringen har nu annonceret, at forhandlingerne først går i gang, når en stor klimaplan er på plads.

Det lokale folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen (S) tager den melding med ro, men fra andre sider møder den kritik.

- Jeg synes ikke, der er nogen undskyldninger for ikke at gå i gang, siger SF's transportordfører, Anne Valentina Berthelsen.

Hun tilføjer, at opgraderingen af Rute 9 og det tilhørende fremskudte færgeleje er klar SF-politik.

Sammen med VLAK-regeringen fandt Dansk Folkeparti penge til både Rute 9 og E55, og det lokale folketingsmedlem René Christensen kritiserer også regeringen.

- Det er løftebrud, mener han.

Læs meget mere i tirsdagens Folketidende i artiklerne:

"Utålmodighed øges: Kom med infrastruktur-plan" og "Erhvervsliv: Vi har ikke brug for den ventetid" i tirsdagens Folketidende, hvor du også kan læse venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzens debatindlæg: "
Langt fra ord til handling hos S"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her