cookie-og-privatlivspolitik
Koordinator Per Thomsen (til venstre) og talsmand Palle Tørnqvist fra SIG - Sejlkubberne i Guldborgsund Kommune. De lokale sejlere jubler over politikernes beslutning om, at klapbroen skal bestå.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Skinner og veje

Sejlere henrykte over broklap-redning

- Vi er godt oppe at køre over resultatet, siger tilfreds talsmand for de lokale sejlere.
17. juni 2020 kl. 21:05 Af Jakob Poulsen

Der er stor glæde blandt de lokale lystsejlere på Lolland og Falster onsdag aften efter, at det kom frem, at politikerne i forligskredsen bag Femern Bælt-forbindelsen nu har lukket længere tids debat omkring fremtiden for broklappen i Kong Frederik IX's Bro ved Nykøbing og slået fast, at klappen også i fremtiden skal kunne åbnes for skibstrafik fire gange i døgnet i sommerperioden.

- Vi er meget henrykte og godt oppe at køre over resultatet, siger talsmand for gruppen Sejlerne i Guldborgsund Kommune, Palle Tørnqvist, til Folketidende.

I en pressemeddelelse skriver han desuden:
- Fra Sejlklubberne i Guldborgsund Kommune skal der lyde en tak til alle, der har støttet den frie gennemsejling i debatten om Frederik IX's Bro. Dansk Sejlunion, Foreningen af Lystbådehavne i Danmark, Danske Tursejlere og alle sejlklubber, et utal af enkeltpersoner og ikke mindst
Guldborgsund Kommune har ydet en uvurderlig indsats.

- Resultatet kan vise sig at få en positiv effekt langt udover Guldborgsund og de farvande og havne, sundet forbinder.

Nu handler det for sejlerne om at få markedsført de lokale farvande både nationalt og internationalt i håb om, at endnu flere sejlere vil besøge de lokale havne og byer.

Annonce

- Tilbage står udbredelsen nationalt og internationalt af kendskabet til de smukke farvande omkring vores sydlige øer. Den opgave fortsætter vi med. I første omgang vil vi meddele sejlerne i vores nabolande, især Tyskland, at sejlrenden syd for Nykøbing fra næste sejlersæson vil være opmålt og korrekt afmærket, skriver Palle Tørnqvist.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE