cookie-og-privatlivspolitik
Sådan kan den kommende klapbro over Guldborgsund - med kørestrøm til tog - komme til at se ud. Broen er udtænkt af Niras og tegnet af PLH Arkitekter.
Sådan kan den kommende klapbro over Guldborgsund - med kørestrøm til tog - komme til at se ud. Broen er udtænkt af Niras og tegnet af PLH Arkitekter.

Skinner og veje

Støjdæmpning vigtig ved kommende klapbro

René Christensen (DF): Støjdæmpning vigtig af hensyn til kommende boligområde
30. januar 2020 kl. 14:40 Af Margit Olsen

GULDBORGSUND - Når der engang kommer to jernbanespor foruden vejdelen ved klapbroen over Guldborgsund, er det vigtigt, at støjdæmpningen er i orden for beboerne i naboområderne.

Ikke mindst set i lyset af Guldborgsund Kommunes planer om et kommende erhvervs- og boligområde på havnen i Nykøbing tæt ved Frederiks IXs Bro, mener det lokalvalgte folketingsmedlem og byrådsmedlem René Christensen (DF).

- Ikke bare må broen være så lydløs som muligt, når den går op og i, men det er mindst lige så vigtigt, at skinnerne kommer til at ligge så optimalt, at støjen fra togene minimeres, siger René Christensen.

Han har spurgt transportminister Benny Engelbrecht (S) om ministeren vil redegøre for de støjhindrende tiltag, der forventes gennemført i forbindelse med Kong Frederiks IXs Bro skal opgraderes til to jernbanespor.


Bruger grænseværdier

Via transportministeren er det Sund & Bælt Holding A/S og Banedanmark,der svarer på spørgsmålet - og der er ikke nogen nyheder i forhold til til miljøredegørelsen, som forelå i 2012.

Annonce

Dengang blev det oplyst, at strækningen kommer til at omfatte miljøstyrelsens vejledende grænseværdi på 64,0 dB (som døgn-middelværdi) samt en maksimalværdi på 85,0 dB.

- Når der skal køre så mange tog over broen, er det vigtigt at holde fast i, at der bliver så lidt støjgener som muligt i nærområdet ved broen, siger René Christensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE