cookie-og-privatlivspolitik
Lotte Schlegel fra Galleri Schlegel.

2

Billeder

Lotte Schlegel fra Galleri Schlegel.
Foto: Privatfoto

Sommer på Sydhavsøerne

- En dejlig aften afsluttes foran et bål

Folketidende spørger denne sommer i artikelserien "Sommer på Sydhavsøerne - 2020" en stribe aktører inden for turisme-, underholdnings- og restaurationsbranchen med videre om deres sommer.
19. juli 2020 kl. 06:00

Af Lotte Schlegel,

Galleri Schlegel

­

Hvilken betydning har hele corona-situationen haft for dig og din forretning/virksomhed?

- Mit galleri har sæsonåbning og forårsfernisering i påsken, men på grund af coronaen har jeg holdt lukket og har ingen besøgende haft. Jeg har næsten ikke haft nogen kunder indtil videre, fordi jeg har holdt mig til regeringens retningslinjer for kulturen og forsamlinger. Det har påvirket galleriet i meget negativ retning, for de fleste af mine kunder kommer gerne til ferniseringerne - blandt andet for at møde kunstnerne.

Annonce

- Men jeg håber da, at de vender tilbage for at se de nye malerier, der nu er på væggene.

Hvordan forventer du, at sommeren 2020 bliver på Sydhavsøerne?

- Jeg tror, sommeren bliver, som den plejer: fuld af sol og turister, gode oplevelser og hygge.

­

Hvor meget arbejder du om sommeren?

Annonce

- Jeg holder åbent i galleriet hver søndag mellem 11 og 14, men jeg arbejder med mine malerier og akvareller i det danske sommerland. I år bliver jeg omkring Lolland og Falster og arbejder med abstraktioner af træerne på Skejten, himlen over Bøtø og de små finurligheder fra grøftekanten.

­

Hvordan kobler du af?

- Jeg maler og læser, sidder og trækker vejret tæt ved en bølge eller en kaprifolies yndefulde stængler.

­

Annonce

Hvad skal du læse eller høre i løbet af sommeren?

- Udover at lytte til Hemingways beskrivelser af Afrika på lydbog og læse om Roms historie så er "Fantasifulde finurligheder - tid til tanken" den bog, jeg med sikkerhed kommer til at dvæle ved i liggestolen.

- Det er en bog, jeg selv har illustreret, og på grund af coronaen har vi ikke holdt bogreception endnu, så den er stadig lidt uforløst.

­

Hvilken sommermenu gør din mave glad - og hvad skal der helst i dit glas på en god sommeraften?

Annonce

- Al grillet mad eller "bålmad" er dejligt, og jeg skal ikke have et glas, men en kop, for en dejlig sommeraften afsluttes for mig foran et bål med en kop te og et vattæppe.

­

Hvor på Sydhavsøerne har du tilbragt en god feriedag?

- Listen er utrolig lang, for jeg nyder at være her på Sydhavsøerne: Dodekalitten, Knuthenborg, stranden ved Bøtø, musik på torvet på Marielyst eller naturligvis i galleriet, hvor jeg maler.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE