Annoncørbetalt indhold

Annoncce: Hvad er streetwear?

Indenfor de sidste 15-20 år, er streetwear stilen indenfor mode, blevet mere og mere populær. Det startede egentligt i hiphopmiljøet, men i takt med at musikken blev mainstream, fulgte moden også med. Streetwear dækker over mange forskellige typer tøj og er ikke begrænset til den stil, som man kan definere som tilhørende hiphop miljøet. Streetwear er i princippet gadens mode, med alt hvad det indebærer. Det er også noget som de store modebrands har fået øjnene op for og har implementeret i deres kollektioner.

Gadens mode

De fleste tænker på rappere og skatere, når de hører ordet streetwear, men begrebet dækker faktisk over meget mere end det. Selve ordet streetwear antyder, at tøjet indenfor genren, er tøj som man ikke vil se til formelle funktioner eller fester. Sådan var det også en gang, men nu er streetwear blevet mainstream og har sneget sig ind alle steder, lige fra modemagasiner og ind på de røde løbere, til forskellige events. Streetwear gik, så at sige, direkte fra gaden og ind til elitens cirkler, hvor det ikke blot var på besøg, men rent faktisk blev hængende og endda dominerende.

Streetwear brands

Et af de første brands der fokuserede udelukkende på streetwear, var de legendariske Karl Kani og Supreme. Disse brands lagde grundstenene, for det der skulle gå hen og blive en modetrend der startede lokalt og voksede sig til en ting globalt. Dette blev især hjulpet på vej af 90’ernes bølge af gangsterrappere, der stolt repræsenterede de forskellige brands i deres musikvideoer og til diverse prisuddelinger. Hiphopgrupper som Wu-Tang Clan kan man især takke for denne udvikling, da deres udtryk også blev udført igennem deres tøj, og deres eget brand, Wu-Wear.

Streetwear i Danmark

Streetwear i Danmark blev introduceret på samme tid som hiphoppens indtog tilbage i 80’erne. Det startede, som i USA, med at være en trend i hiphopmiljøet, til at blive en af de meste indflydelsesrige stile på den danske modescene. I dag har vi også vores egne brands i Danmark og utallige butikker der sælger tøj indenfor genren, som f.eks. (sponseret link) Streetwear Evolution og mange andre. Hvis man havde spurgt de originale hiphoppere i New York om de kunne se at streetwear ville blive en global ting, og sprede sig så langt væk som til Danmark, og ovenikøbet blive mainstream, så havde de nok grint højt og længe, men sådan er det altså blevet og det er vi mange der er glade og taknemmelige for.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • folketidende