cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: 3 sygdomme, der plager danskerne

Mange danskere lider af kroniske sygdomme, der generer dem i dagligdagen med ubehagelige symptomer. Ifølge et nyt studie fra Aalborg Universitet lider 2 ud af 3 danskere af kroniske sygdomme. Og nogle har endda flere kroniske sygdomme på én og samme tid. Undersøgelsen viste, at andelen af kronisk syge var dobbelt så stor som hidtil antaget.
29. oktober 2019 kl. 09:46 Af Dansk Venecenter

Annonce

Er du en af de danskere, der lider af en kronisk sygdom? Så er du bestemt ikke alene. Vi dykker ned i 3 sygdomme, der plager danskerne.

Spændingshovedpine
Spændingshovedpine er en af de lidelser, der plager rigtige mange danskere. Det er den hyppigste form for hovedpine, som de fleste oplever at få. Men for nogle personer bliver tilstanden kronisk og vedvarende, hvor de kun oplever få dage, hvor de er smertefrie.

Ofte skyldes smerterne spænding i muskulaturen. Denne muskelspænding kan blandt andet være udløst af dårlig eller forkert arbejdsstilling, dårlig søvn, ensidig fysisk belastning eller stress.

Hvis du er ramt af spændingshovedpine bør du se nærmere på din dagligdag. Kan du nikke genkendende til nogle af ovenstående faktorer, er det på tide at ændre i nogle af dem og se, om det kan gøre en forskel for din spændingshovedpine.

Åreknuder
Åreknuder er en helt almindelig sygdom blandt danskerne, der rammer ca. 1/3 del af befolkningen. Kvinder er i større risiko for at blive ramt af sygdommen end mænd, ligesom kvinder også ofte blive ramt tidligere i deres liv end mænd.

Åreknuder anses som en arvelig sygdom, der kan forværres af dårlig livsstil, manglende motion eller overvægt. Særlig gravide kvinder, der i forvejen er disponeret for sygdommen, kan blive ramt af åreknuder. For graviditetens medfølgende ubalance i kønshormonerne og det tunge pres fra den ekstra vægt, er med til at øge risikoen for åreknuder.

Er du ramt af (sponseret link) åreknuder, kan de let fjernes. Dette sker gennem en behandling med enten laser, skum, lim eller radiofrekvens. Du vil blive lokalbedøvet under indgrebet, der er ganske skånsomt.

Irritabel tyktarm (IBS)
Det er ikke en sygdom, der bliver talt meget om. For så snart noget handler om tarmene, bliver det tabuiseret. Ikke desto mindre er mange danskere plaget af irritabel tyktarm. Ja, faktisk er det et stort problem for mange i den vestlige del af verden.

Symptomerne ved irritabel tyktarm er tilbagevendende smerter i området omkring tyktarmen samt ændringer i afføringsmønstret. Derfor kan personer med irritabel tyktarm opleve af have diarré den ene dag efterfulgt af forstoppelse den næste.

Har du problemer med irritabel tyktarm, kan du lave ændringer i din kost, der kan lindre smerten. Spis små måltider og fordel dem over hele dagen. Sørg for at tygge maden godt og undgå at spise for hurtigt. Det kan føre til gener. Undgå føde- og drikkevarer som kål, bønner, kaffe, løg og sødemidler, der kan forværre tilstanden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce