cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: 3D print skaber nye muligheder - også i hjemmet

3D er et udtryk de fleste med stor sandsynlighed allerede kender fra filmens verden, og nogle har sandsynligvis også opdaget, at 3D efterhånden også har udbredt sig til flere andre områder. Hvad vil du eksempelvis sige til, hvis du i stedet for at købe nyt køkkengrej, i stedet blot kunne printe det? Det lyder måske meget usandsynligt, da en ledløs grydeske i papir, ikke vil kunne bruges til ret meget, uden at gå i opløsning, men 3D printeren har nu gjort det muligt at printe en fuldt funktionel grydeske. Det kræver måske en uddybning, så den får du her.
11. april 2019 kl. 13:43 Af your3dprint

Annonce

Hvad er 3D print? (sponseret link)
For mange er 3D som sagt, noget der er nyt og fremmed for dem, og selvom det måske nok er tilfældet at det virker sådan, så kan 3D print faktisk dateres helt tilbage til 1981. Her så den første maskine med evnen til at fremstille tredimensionelle modeller i plastik, dagens lys i Japan og i 1988 kom den første 3D printer på markedet.
Lige siden er der blevet videreudviklet og skabt et væld af forskellige modeller og det er blandt andet denne videre udvikling, der har været med til at vække opmærksomheden på, hvad man kan bruge 3D print til.

Og hvordan virker en 3D printer så? En 3D printer kan faktisk i store træk sammenlignes med den ganske almindelige printer, der lægger et lag blæk ovenpå et stykke papir, her er der blot tale om rigtig mange lag - og så er det ikke blæk, der benyttes, men andre materialer, som plastik, der er det mest udbredte materiale til 3D print. Hvis man stadig ikke helt kan se det for sig, kan man blot prøve at forestille sig en mekanisk limpistol, styret af en computer, der gentagende gange lægger et lag lim ovenpå det tidligere, når det er tørt. På denne måde vil printet stille og roligt begynde at vokse i højden og så småt tage form.
Formen der printes tegnes ind i et 3D program på en computer, hvorefter computeren, præcis som ved en almindelig printer, sender besked til 3D printeren om, hvad den skal printe.

Hvad kan vi med 3D print?
3D print bliver oftest anvendt som et prototyperedskab, hvilket blandt andet skyldes at 3D print er en hurtig og let måde at fremstille en prototype af et bestemt produkt, i forbindelse med design- og udviklingsprocesser. Dertil kommer også at 3D print faktisk er en utrolig billig løsning, hvilket for mange er at foretrække, når et produkt endnu er under udvikling.

3D printere har gennemgået en enorm udvikling, hvilket blandt andet har resulteret i at de i dag også i større og større grad bliver anvendt til at fremstille færdige og brugbare produkter, og i den forbindelse er der i dag også skabt 3D-printere, der kan printe i andre materialer end plastik - eksempelvis kan nævnes materialer som beton, glas og metal.

Denne udvikling betyder at vi i dag har mulighed for at printe eksempelvis grydeskeer, vaser, lamper og meget andet, der kan bruges i hjemmet - og samtidig er der nu også så mange forskellige typer 3D printere på markedet, at flere og flere private også køber en.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce