cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: 4 vigtige overvejelser inden du optager et kviklån

Har du brug for et kviklån til at forsøde tilværelsen lidt?
09. juli 2018 kl. 12:34 Af Annonce

Annonce

Så er du langt fra den eneste. Det kan dog være svært at finde ud af hvilket lån, der passer netop til dit behov. I denne guide bliver du hurtigt og nemt klogere på, hvad det er for nogle ting, du skal undersøge, inden du ansøger om et kviklån. Vil du vide endnu mere om kviklån, så tag et smut forbi kviklaan-guide.dk. (sponseret link)

1. Hvor meget har du brug for at låne?
Forskellige behov kræver forskellige lån. For at sikre dig, at du finder det lån, der passer dig bedst, er det altid en god idé at starte med at afstemme dine behov med din økonomi. Et budget er et must, når du skal have overblik over din økonomi. Du skal medregne alle de faktorer, der tilsammen udgør din økonomi, når du laver dit budget. Du skal altså både have indtægter og udgifter med.
Lægger du et godt budget, så har du gode forudsætninger for at udpege det lån, som passer bedst til din økonomiske situation. Begynd med at finde ud af hvor meget, du har brug for at låne, og hvor meget, du kan afdrage hver måned.

2. Har du styr på begreberne?
Ligesom du kan få hjælp, når du skal finde en billig rejse eller en ny bil, så findes der også smarte hjemmesider, der handler om kviklån. Men her skal du selvfølgelig være opmærksom på, hvad du skal kigge efter.
Begreber som ÅOP og løbetid kan være forvirrende, hvis du ikke har prøvet at låne penge før.
ÅOP står for ’Årlige Omkostninger i Procent’, og er en udregning af alle omkostninger, der løber på dit lån, hvis lånet løber over et helt år. Det fortæller dig hvad lånet kommer til at koste i alt, inklusiv renter og låneomkostninger.
Løbetiden har indflydelse på lånets samlede pris. Ofte vil en kort løbetid være det bedste valg for din bankkonto, men det betyder samtidig, at du skal have flere penge op af lommen hver måned. Vælger du i stedet en lang løbetid, bliver de månedlige afdrag mindre.

3. Har du undersøgt lånemulighederne?
Der findes et hav af virksomheder, som udbyder kviklån på nettet. For at få hevet det bedste lån hjem, er det vigtigt at undersøge mulighederne til bunds. Der findes masser af sammenligningstjenester, som kan bruges til dette. Du kan også selv finde lånene samt skrive nøgletallene ned på et stykke papir eller i et regneark. Det gør det nemt og overskueligt for dig at sammenligne renter og afdrag på de forskellige kviklån.

4. Er lånet fleksibelt?
Det sidste, du bør være opmærksom på, er lånets fleksibilitet. Nogen foretrækker at betale det samme af hver måned i hele lånets løbetid, mens andre gerne vil have muligheden for f.eks. at have en afdragsfri måned en gang imellem. Hvis dine indtægter og udgifter er fordelt ujævnt ud over året, kan det være en fordel at vælge et kviklån med stor fleksibilitet. Denne form for fleksibilitet er en mulighed hos mange låneudbydere. Forudser du tilmed, at du muligvis vil få plads i din økonomi til at betale lånet ud før tid, kan et lån uden indfrielsesgebyrer også være at foretrække. Overvej derfor dit behov for fleksibilitet, inden du sætter den endelige underskrift.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce