cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: 5 gode grunde til at gå på aftenskole

Aftenskole er ikke længere kun noget, som husmødre går på for at lære at lave farsbrød.
26. oktober 2018 kl. 12:45 Af Ecm.dk

Annonce

Aftenskole er meget mere end det, og uanset om du gerne vil lære, hvad CNC fræsning(sponseret link) er for en størrelse, et nyt sprog eller noget helt tredje, kan aftenskole meget vel være noget for dig.
Aftenskole er dog et lidt overset fænomen, og rigtig mange ved ikke helt, hvad det egentlig går ud på, og hvad man kan få ud af det. Vi har derfor samlet 5 gode grunde til at gå på aftenskole, så du forhåbentlig kan blive lidt klogere på, hvad aftenskole er for en størrelse.

1. Der er noget for enhver
Vil du gerne lære spansk? Eller friske dit skolefransk lidt op? Eller måske har du altid haft et ønske om, at du gerne vil lære at male? Uanset om du vil lære at binde en smuk buket blomster eller tale russisk, så findes der også et aftenkursus for dig. De fleste aftenskoler tilbyder et hav af forskellige kurser, så du kan finde lige præcis din niche.

2. Du bliver aldrig for gammel til at lære
Der blev engang sagt, at man ikke kan lære en gammel hund nye tricks. Men det skal du vist tage med et gran salt, for du bliver aldrig for gammel til at lære noget nyt. Ved at holde hjernen aktiv hele livet tales der om, at du opbygger sin kognitive reserve, hvilket vil sige, at jo mere du bruger din hjerne, jo mere robust bliver den. En aktiv hjerne, der lærer nye ting og holder sig i gang, har altså mere at stå imod med, hvis du skulle blive syg - ja faktisk forebygger det demens.

3. Du får mulighed for at være social
Uanset alder er det altid godt for både krop og sjæl at være social, og det kan være en måde at få nye bekendtskaber eller at brede sin sociale omgangskreds lidt ud. Hvem ved, måske du finder nogle relationer, som du aldrig havde troet, at du skulle have? Samtidig er social aktivitet fantastisk hjernegymnastik.

4. Du støtter og deltager i dit lokalmiljø
For det første er der på aftenskoler nogle tilbud, som ikke findes andre steder - og så er det endda lokalt, så du skal sjældent tage særligt langt for at komme på kursus. Det er en god måde at støtte det lokale, samtidig med at du føler sig som en del af noget.

5. Tid til fordybelse på tværs af sociale klasser
Der er tid til fordybelse og dannelse, og du kan ikke kun nå på et nyt niveau med din viden, men du får også mulighed for at få en ny indsigt på tværs af sociale klasser - noget som er en grundlæggende tanke med aftenskolerne, hvor arbejderen og direktøren kan hygge sig sammen.
I dag findes der et kæmpe stort udvalg af forskellige kurser og aktiviteter på aftenskolerne landet over, og særligt inden for motionsområdet er der kommet et boost af deltagere og dermed kurser. Men hvis du hellere vil lære at male croquis, bage eller noget helt andet, findes der også kurser for det!KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

Annonce