cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Aarhus er klar til endnu flere studerende

Nok er Aarhus blot Danmarks anden største by, men det er til gengæld Danmarks største studie-by. Intet mindre end 60.000 studerende huser byen. Fordelt på 9 uddannelsesinstitutioner og hele 299 forskellige typer af uddannelser.
11. december 2018 kl. 15:41 Af heymate.dk

Annonce

Det stiller selv sagt store krav til byens boligtilbud. Hvert evig eneste år flytter et nyt kul unge, håbefulde studerende til byen. Nogle flytter direkte hjemmefra mors og far tryghed, mens andre er vant til at bo selv. Lige gyldigt hvad udgangspunktet er, så vil de fleste have brug for hjælp til to essentielle ting – til rent faktisk at finde en bolig der er til at betale samt til flyttehjælp.

Sådan finder du et sted at bo i Aarhus

Medmindre du hører til en af de heldige, der enten selv er ung millionær, eller som har gavmilde forældre, der gør et såkaldt forældre-køb og køber en lejlighed, du kan bo i, så vil du uden tvivl blive ramt af bolig-panik, når først du får besked om, at du er optaget på dit drømmestudie. Heldigvis bliver der med lynets hast opført flere og flere lejlighedskomplekser i det centrale Aarhus, nogle mere budgetvenlige end andre.
Start med at skrive dig op til kollegier, opret også en profil på boligsiden, så du får besked så snart en ny lejebolig, der matcher dine krav, bliver ledig. Men igen, der er kamp om de prisvenlige lejemål. Og har du endnu ikke bopæl i Aarhus, kan det være svært at komme med få timers varsel hen og se en potentiel bolig. Brug med fordel dit netværk. Slå op på Facebook eller et andet brugt socialt medie, at du søger bolig i Aarhus. Du vil med garanti få et par velmenende tips sendt din vej. Vær også åben for at bo med ”fremmede” for eksempel i et moderne kollektiv. Ofte vil det være en stor lejlighed med 3-4 værelser samt ét fælles køkken, bad og stue – en ordning der i øvrigt er en oplagt måde at lære nye mennesker at kende på.

Skab overblik over din flytning
Når først du har fundet et sted at bo, skal du have skabt dig et overblik. Start med at rydde ud i dine nuværende ting. Er det virkelig alt, du vil have med dig videre? Gem dit sentimentale jeg væk og find dit praktiske jeg frem. Tøj der ikke har været brug i mere end 3 år, får du med stor sandsynlighed aldrig på mere – giv det i stedet til et godt formål. Pak også med fordel dine ting ned efter kategori, sådan så tøj er for sig, køkkenting er for sig, bøger for sig etc. Invester i gode, solide flyttekasser, så du undgår uheld. Og i stedet for at køre i tre forskellige max pakkede biler, så hyr et professionelt flyttefirma(sponseret link). De kan klare det hele på én gang, og du sparer både tid, benzin samt skåner din ryg for alt for meget løfteri. Det gør det hele lettere for dig selv og dine flyttehjælpere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce