cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Afhøvling af gulve skaber ny dimension i dit hjem

Gulvene i de private hjem samt indenfor diverse erhverv bliver daglig udsat for lidt af hvert. Det sætter sine spor og kan resultere i yderst kedelige og slidte gulve. Der er dog en ende på problemet, som effektivt og hurtigt skaber illustrationen af et helt nyt gulv. Læs mere her om dine gulve kræver en afhøvling af gulve eller nærmere en gulvafslibning.
20. september 2019 kl. 11:34 Af Primo Gulve

Annonce

Spar dig selv de penge
De fleste husejere eller erhvervsdrivende vil opleve, at deres gulve ser kedelige og slidte ud. Det er en ganske naturlig bivirkning af mange års brug. Det resulterer dog i en stor hovedpine for mange, der tænker i dyre veje, nemlig udskiftning af gulvene. I tilfælde af udskiftning af samtlige gulve, så vil man stå overfor en større investering og ikke mindst et stort projekt. I mange tilfælde er dette dog langt fra nødvendigt. Det er effektivt og hurtigt enten at få afhøvlet eller afslebet gulvene, der vil give resultatet af et helt nyt gulv.

Afhøvling eller afslibning?
I tilfælde af at ens gulve skal behandles, så vil det til enhver tid anbefales at tage kontakt til professionelle på området. Præg af at gulvene vil kunne have specifikke omstændigheder, som udelukker nogle behandlinger eller lignende. Ligeledes skal der gås skånsomt til værk, da det kan få fatale konsekvenser ellers. Der vil ligeledes være forskel på afhøvling af gulve og en afslibning.

En (sponseret link) afhøvling af gulve er en grovere proces end en almindelige gulvafslibning. Massive plankegulve og ujævne trægulve vil i mange tilfælde udvikle sig til at være skæve og have skadet planker, der har et slidt udseende til sig. Her vil en afhøvling fjerne 2-5 mm af overfladen ved hjælp af en valse. Denne valse er fyldt med små klinger, der arbejder i gulvets dybde.

Modsat er en afslibning stadig effektivt men ikke en lige så grov proces. I mange tilfælde ved et almindeligt trægulv, så er det overfladebehandlingen, der har taget skade og derfor skal udskiftes. En afslibning vil foretages af en specifik maskine, men her anvendes sandpapir modsat klinger. På denne måde vil den ødelagte behandling i form af lakering, lud eller olie blive fjernet. Herefter behandles gulvet igen for at få resultatet af et nyt og flot gulv.

Det er de færreste privatpersoner, der kan afgøre, hvad der er nødvendig for det enkelte gulv. Præg af dette vil det være fordelagtigt at søge vejledning og professionel hjælp til udførelsen og afgørelsen.

Sådan får du et nyt gulv med en overfladebehandling Overfladebehandlingen, der foretages på et givent gulv, er med til at bestemme udseendet og udtrykket. Der vil være et antal forskellige muligheder, som vil gøre en markant forskel og skabe et helt nyt gulv. Her er følgende blandt andet muligheder

- Lakering
- Oliebehandling
- Lud

I de senere år er oliebehandling blevet meget populært, da det kan skabe et rustik udtryk, der er meget stilrent og anvendeligt i mange danske hjem. Der er dog fordele og ulemper ved mange af behandlingerne, som du med fordel kan tale med din fagmand om.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce