Annoncørbetalt indhold

Annonce: Arbejdsgivere efterspørger i stadig stigende grad interkulturel forståelse og internationale kompetencer hos medarbejderne

Verden bliver stadig mere og mere globaliseret, og for virksomhederne betyder det nye attraktive markeder og samarbejdsmuligheder i andre lande og regioner.

Flere og flere virksomheder får et internationalt fokus såvel i deres forretning som internt i deres personalestab. Arbejdsgiverne efterspørger derfor i stigende grad interkulturel forståelse og internationale kompetencer hos deres medarbejdere. Derfor kan et studie-eller praktikophold i udlandet(sponseret link) været med til at gøre dig mere interessant for arbejdsmarkedet.

Hvorfor er det vigtigt med interkulturelle kompetencer?
Først og fremmest bør vi få på plads, hvad kultur og interkulturelle kompetencer er, så der er en fælles forståelse for dette. Kultur er defineret som resultatet af en grupper individers vaner, normer, handlingsmønstre, regler, overbevisning osv. Med andre ord - de personer, der deler kultur, har nogenlunde samme syn på omverden. Når vi så snakker om, at noget er interkulturelt, kan det derved forstås som det, der går på tværs af kulturelle grænser. Interkulturelle kompetencer er derfor betydelige i vores globaliserede verden, da det er evnen til at forstå og samarbejde med personer fra forskellige kulturer.
En undersøgelse foretaget af FIVU i 2012 viser, at over 70% af de adspurgte arbejdsgivere i en ansættelses-situation ville vurdere interkulturel forståelse og kompetence som meget vigtigt. Undersøgelsen viste også, at ved ansættelsesvalget mellem to helt ens kandidater ville størstedelen af arbejdsgiverne vælge den kandidat med international erfaring.

Studie-eller praktikophold i udlandet giver nyt perspektiv
Omkring 12.000 danske unge manglede i 2017 en praktikplads(sponseret link) – praktik som en del af uddannelse er ofte et krav for at færdiggøre denne uddannelse. Det tvinger en del til at benytte skolepraktik, hvor man ikke kommer ud på en egentlig arbejdsplads men følger et forløb på skolen, der skal minde om et rigtigt arbejde. Denne mangel på praktikpladser har dog også fået mange til at søge mod udlandet.
Praktik- eller studieophold i udlandet giver en mulighed for at få nyt perspektiv på sin uddannelse. Det er en unik mulighed for at kombinere tid på studiet med et udlandsophold. Et sådan ophold i udlandet er ikke bare en særlig rejseoplevelse men også en chance for at afprøve din faglighed i en ny kontekst samtidig med, at du lærer at arbejde mere selvstændigt og navigere i uvante situationer. Dette er også kvalifikationer, som vil være nyttige uanset, hvilken arbejdsplads du ender på. Derudover får du også forbedret dine sproglige kompetencer ved et udlandsophold.

Studerende med international erfaring står bedre på arbejdsmarkedet
En undersøgelse lavet af EU-kommissionen(sponseret link) viser, at studerende, der rejser på studieture eller tager praktik i udlandet, får international erfaring og i højere grad besidder egenskaber som åbenhed, tolerance, nysgerrighed og evnen til at løse problemer. Disse karaktertræk peger mere end 92% af de adspurgte arbejdsgivere på som vigtige kompetencer, når de ansætter nye medarbejdere. Derudover viste undersøgelsen, at studerende, der har været på studie-eller praktikophold i udlandet, har nemmere ved at få job efter endt uddannelse – og de klarer sig generelt bedre på arbejdsmarkedet, hvis de har international erfaring på CV’et.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • globalcontact-ann