cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Baltic Workforce skaffer arbejdskraft til trængte virksomheder

Selvom Danmark er midt i et økonomisk opsving, så kniber det for mange virksomheder med at finde de rette medarbejdere.
18. juli 2017 kl. 10:59 Af Annonce

Hos det danske vikarbureau Baltic Workforce oplever man at have rekordtravlt!

Danske virksomheder mangler hænder
Selvom Danmark igennem de sidste fire år har oplevet stigende beskæftigelse og faldende arbejdsløshed, så melder flere danske virksomheder nu om rekrutteringsproblemer. Dette gælder for en bred vifte af brancher, men gør sig særligt gældende inden for byggebranchen og landbruget, hvor efterspørgslen i det sidste halve år har været stigende.

Ifølge flere brancheforeninger skyldes denne udvikling særligt, at væksten nu har bidt sig fast i hele landet, og ikke kun i Århus og København, og det betyder, at der også er mangel på arbejdskraft i provinsen, hvilket hjælpes på vej af et stadigt stigende antal nystartede virksomheder, hvilket vidner om, at danskerne ser lyst på den økonomiske fremtid.
På grund af de nuværende omstændigheder må mange danske virksomheder i stedet benytte sig af udenlandske vikarer, hvis de vil sikre sig den næste store ordre. Denne udvikling giver stor travlhed hos de danske rekrutterings- og vikarbureauer.

Danske vikarbureauer melder om rekordtravlhed
En af de mange vikarbureauer der lige nu oplever ekstra stor travlhed, er den danske virksomhed Baltic Workforce. Hos Baltic Workforce har man igennem mere end 10 år specialiseret sig i rekruttering af udenlandsk arbejdskraft til blandt andet byggebranchen, landbruget og skovindustrien og selvom, at andelen af udenlandske vikarer, herunder særligt fra Østeuropa har været stigende igennem mange år, så har de sidste par års gode økonomiske udvikling sat skub under denne tendens.
Ifølge konsulent Nikolaj Nielsen melder flere rekrutteringsbureauer om rekordstor efterspørgsel:

”Vi er nok de første, der kan mærke, om der er optræk til flaskehalse på arbejdsmarkedet, og lige nu oplever vi en efterspørgsel, som er væsentligt højere, end vi har set i de forgangne år.”
Nikolaj Nielsen hæfter sig dog også ved, at den nuværende udvikling også er påvirket af at færre danskere vælger at uddanne sig inden for en række af disse brancher, hvilket kan tilskrives de sidste års heftige uddannelsesdebat herhjemme:
”Det er klart, at når færre vælger at uddanne sig inden for de brancher som oplever vækst, så er der ikke et alternativ til udenlandsk arbejdskraft. Derudover så har østeuropæere også et godt ry og er generelt vellidte af danske arbejdsgivere, så det spiller selvsagt også en rolle.”

Rekrutteringsproblemerne vil fortsætte i de kommende år
Selvom man i øjeblikket har enormt travlt hos både Baltic Workforce og en lang række øvrige rekrutteringsbureauer, så er der ikke udsigt til, at dette ændrer sig i nær fremtid ifølge dem selv:
”Lige nu er det svært at se, hvad der skal vende den aktuelle udvikling, andet end endnu en økonomisk krise, eller en opbremsning af arbejdsmarkedet – og det er der ingen der ønsker. Så hvis ikke vi ser, at flere unge vælger at tage en håndværksmæssig uddannelse eller lignende, så vil vi formodentligt se en lignende eller større efterspørgsel efter udenlandsk arbejdskraft herhjemme i de kommende år”, afslutter Nikolaj Nielsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

AF: TOM AHLQVIST

Affaldssortering klima… 26. oktober 2021 kl. 08.27

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

Annonce