cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Bliv bestyrelsesmedlem og lad andre få gavn af dine kompetencer

Mange erhvervsfolk har en professionel karriere bag sig, der har givet dem kompetencer, viden og erfaring, som kan være til stor gavn for andre virksomheder. Derfor arbejder bestyrelsesnetværket, Asnet, løbende på at få flere dygtige erhvervsfolk til at gå ind i arbejdet som bestyrelsesmedlem i små og mellemstore virksomheder.
03. september 2020 kl. 07:00 Af Asnet

Annonce

Sæt dine erfaringer i spil som bestyrelsesmedlem

Flere og flere danske erhvervsfolk går ind i bestyrelsesarbejdet – også sideløbende med en aktiv erhvervskarriere – fordi de oplever stor værdi i muligheden for at være med til at rykke virksomhederne. Nogle vælger at have en bestyrelsespost eller to som supplement til deres virke som direktør, konsulent eller lignende, mens andre vælger at ende deres karriere tidligt og gå fuldt ind i bestyrelsesarbejdet.

For dem, der gerne vil viderebringe deres viden og sætte deres erfaringer i spil i en ny kontekst, kan bestyrelsesarbejdet være en oplagt mulighed. Mange danske virksomheder har nemlig brug for bestyrelsesmedlemmer, der kan bringe noget praktisk og strategisk erfaring på bordet. Og det kan folk, der selv har siddet med opgaverne på deres bord.

Hos Asnet bliver der lagt vægt på vigtigheden af det enkelte bestyrelsesmedlems praktiske og ledelsesmæssige erfaring. Bestyrelsesarbejdet kan berøre mange forskellige områder, som blandt andre inkluderer økonomi og finansiering, internationalisering, digitalisering, innovation og meget mere. Derfor er det afgørende, at bestyrelsesmedlemmerne har konkret viden om de aktuelle områder, virksomheden arbejder med – både på strategisk og implementerende plan. Har man det, er der et godt fundament for at (sponseret link) blive bestyrelsesmedlem.


Danske virksomheder har brug for eksterne bestyrelsesmedlemmer

Små og mellemstore virksomheder kan få stor gavn af eksterne bestyrelsesmedlemmer, der kan bidrage med nogle ressourcer, som virksomheden ikke nødvendigvis har in-house. Virksomhedsejere og ejerledere i de mindre virksomheder har altid mange bolde i luften. På trods af, at der er et ønske om mere strategisk fokus og udvikling, går der ofte drift i hverdagen, og det kan være svært at følge planerne til dørs og se på virksomheden med ’neutrale’ øjne. Som bestyrelsesmedlem kan du være med til at holde det strategiske fokus, skabe et objektivt perspektiv på virksomhedens situation og muligheder samt sikre, at der er orden i penalhuset.

Men bestyrelsesposterne kommer ikke af sig selv. Mange virksomhedsejere er stadig ikke bevidste om den værdi en bestyrelse med eksterne medlemmerne kan skabe for dem og deres forretning. Derfor arbejder Asnet løbende på at sprede budskabet om det værdiskabende bestyrelsesarbejde og udfordre ejerlederne på deres behov for ekstern sparring. Og her spiller erhvervsfolkene og bestyrelsesmedlemmerne en vigtig rolle, fordi det er dem, der besidder den viden, ejerlederne kan få gavn af, og som kan være med til at udvikle deres virksomheder. En bestyrelse som instans skaber ikke værdi, hvis ikke den er sammensat af medlemmer, der bidrager med de rette kompetencer og den rette kemi til virksomheden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce