Annoncørbetalt indhold

Annonce: Bliv fri for alger på tag og terrasse

Der findes flere tusinde arter af alger og de findes overalt i naturen.

Som oftest vil alger fremstå grønne, men man kan også møde alger i både gule og røde nuancer.
Alger kan lægge sig på mange forskellige overflader, også tag og terrasse, hvor de oftest vil opstå på nordvendte tage og terrasser. Dette skyldes at alger trives bedst i fugtige miljøer og i skygge. Det betyder dog ikke, at algerne ikke også kan angribe andre steder på terrasser og tage, men i sommerhalvåret vil de ofte gå i dvale, da de udtørres af solen - når vejret igen bliver overskyet og fugtigt, vil algerne fremstå mere tydelige, da de igen vil trives.

Alger på tage og terrasser kan være til stor gene for mange. Et er, at alger ikke ligefrem pynter på hverken tag eller terrasse, men samtidig kan alger på en terrasse og anden flisebelægning også blive et stort problem, da alger i fugtigt vejr, bliver glatte og personer der benytter terrasse eller flisebelægning, risikerer at glide og komme til skade. Derfor er det vigtigt at man er opmærksom på, at give terrassen en algebehandling(sponseret link), inden problemet med alger bliver for stort.
Yderligere er det vigtigt at være opmærksom på, at ikke nok med, at alger heller ikke pynter på en tagkonstruktion, så kan algerne på sigt være skadelige for tagkonstruktionen.

Hvorfor er alger skadelige for taget
Mange ønsker at få fjernet alger, da det ikke ligefrem pynter på taget, men der ligger samtidig også en vis risiko for tagskader, hvis taget i en længere periode er angrebet af alger.
Disse skader består i, at algernes rødder kan gro ned i tagstenene og forårsage sprækker i disse. I fugtigt vejr, vil fugten trække ned i sprækkerne og ophobes her, hvilket kan føre til frostsprængninger og en skadet tagkonstruktion. Så ønsker man at sikre tagets holdbarhed, bør man sørge for, at fjerne alger jævnligt - og hvor ofte er jævnligt så?
Hvor ofte man bør få fjernet alger på taget, afhænger af mængden af alger, og hvor hurtigt de igen angriber taget, men som udgangspunkt er det en god idé, at få fjernet alger hvert eller hvert andet år.

Algebehandling til tag og terrasse
Som nævnt, kan alger på tag og terrasse behandles. Til denne behandling benyttes et særligt algebehandlingsmiddel, der sprøjtes på overfladen, lader virker og derefter fjernes igen. På terrasser og anden flisebelægning, bliver algebehandlingen sprøjtet på, og bør herefter skrubbes med en stivbørstet kost eller børste. Når fliserne er skrubbet, skylles der efter med vand og fliserne vil fremstå stort set som nye. Algebehandling af fliser, vil de fleste kunne klare selv, men er det ikke tilfældet, bør man tage kontakt til en virksomhed, der kan hjælpe med behandlingen.
Algebehandling af tage er lidt mere omfattende, og varetages derfor ofte af virksomheder, der specialiserer sig i algebehandling. Behandlingen kan både foregå på taget, eller nede fra jorden. De fleste foretrækker en algebehandling, der foregår fra jorden, da der ved denne type behandling, ikke er samme risiko for tagskader forårsaget, når taget betrædes.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • algekvit-ann