Annoncørbetalt indhold

Annonce: Bolig: Brug påskeferien på at give dine kedelige hvide vægge en makeover

Der er ikke længe til at det bliver påskeferie. Har du fundet ud af hvad du skal bruge påskeferien på? Hvis ikke, så kan du jo overveje at give din boligs vægge en makeover. Læs her nogle gode ideer til hvordan du med tapet, nemt og billigt kan puste liv i dine kedelige hvide vægge.

Små ændringer har en stor betydning
Du behøver ikke at ændrer farven på alle husets vægge, for at få mere liv i dine rum. Du kan ved blot at skabe nogle små kontraster rundt omkring, skabe nogle meget flotte og hyggelige omgivelser i dit hjem. Du kan f.eks. ændre farven på væggen bag din seng i soveværelset eller ændre farven på en af væggene i din stue.

Vælg mellem 2 forskellige løsninger
Når du vil ændre farven på en væg i din bolig, så kan du gøre det på 2 forskellige måder. Du kan enten male væggen eller du kan tapetsere væggen. Her er den nemmest og billigste løsning at tapetsere væggen. Det er ofte også med tapet, at du nemmest kan lave de mest kreative og flotte løsninger.

Gode råd når du skal tapetsere
Herunder kan du læse et par gode råd, som du kan bruge når du skal tapetsere, både til hvilken slags tapet du skal vælge, samt hvordan du bedst skal gøre det.

Overvej hvilke farver og mønstre du ønsker
Når du skal finde ud af hvilke farver og mønstre du gerne vil have at dit tapet skal være, så overvej her både hvad der passer til rummet, samt hvordan det naturlige lysindfald vil påvirke farverne på tappettet.
En god ide er at starte med at købe en enkelt bane, af det tapet du ønsker. Denne bane, kan du med tape sætte op på den ønskede væg, så du kan få en fornemmelse af hvordan lysfaldet i det pågældende rum vil påvirke farven, både om dagen og om natten.

Hvis du ikke er til vilde farver, så kan du også sagtens skabe nogle fede effekter ved at vælge tapet med mønstre på. Køber du tapet med mønster, skal du dog huske at købe lidt ekstra, da der godt kan gå nogle strimler tabt, når du skal have mønsteret til at passe.

Vævet eller ikke vævet tapet
Der findes overordnet 2 typer af tapet, der findes tapet som er vævet og så findes der tapet som ikke er vævet. Vævet tapet er tykkere og har derfor en lidt bedre kvalitet, hvor det tapet som ikke er vævet, er lidt tyndere.

Ikke vævet tapet, er lettere at sætte op, da du ”kun” behøver at pensle tapetklister på ydersiden, hvor du på vævet tapet også skal pensle på indersiden.

Hvis du skal sætte tapet op på en væg, hvor der i forvejen er enten mønstre eller en stærk farve, så vil det være en god ide at investere i vævet tapet, da der med ikke vævede tapet, kan være en chance for at man se stærke farver eller mønstre igennem det.

Gør dit forarbejde grundigt
Når du har valgt hvilket slags tapet du gerne vil bruge, så skal du huske at gøre dit forarbejde grundigt, inden du går i gang med tapetseringen. Her skal du sørge for, at den eller de vægge som du vil tapetsere, alle er helt jævne og glatte. Sidder der tapet på væggen i forvejen, så kan det være en fordel at fjerne det.

Når din væg er helt jævn og glat, så skal du også vaske væggen godt og grundigt, så der ikke kommer til at sidde snavs bag ved tapetet. (husk dog at vente til at væggen er helt tør igen, før de starter tapetseringen)

Skær bannerne lidt længere
Når væggen/væggene er klar til tapetsering og du har det perfekte tapet klar, så er det bare om at komme i gang. Men inden du starter så husk også lige dette, skær dine banner 8-10 cm. længere end de skal være, så du har lidt ekstra at give af, både i toppen og i bunden. (dette kan du nemt fjerne med en skarp hobbykniv efterfølgende)

Lad det vævede tapet trække
Hvis du har investeret i det vævede tapet, så skal du huske at give det tid til at trække, når du har smurt tapetklister på, da det udvider sig. Hvis ikke du gør dette, så kan du risikere at der kommer små folder i tapetet når det tørre.

Start altid i toppen og husk vaterpas
Når alt er klar, og du skal sætte din første bane af tapet på væggen, så start altid med toppen og brug et vaterpas til at sørge for at det første stykke sidder helt lige. Når du har sat første stykke op, så kan du bruge dette til at sætte resten lige.

Er du blevet interresseret i at komme tapet på dine vægge? Så kan du hos (sponseret link) Nicetapet, finde en masse flotte typer af tapet og wallstickers, som kan hjælpe dig med at sparke liv i dine hvide vægge.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • bolig