cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Bryd tabuet: Snak med nogen i svære perioder

Det er uundgåeligt for os alle, ikke at komme til at stå i situationer der fremkalder sorg, stress eller magtesløshed. Det er en naturlig del af det at være menneske i sin psykiske og fysiske form. Det kan være en sorg som følge af et tab af en nær person, eller stress som følge af overarbejde eller et for stort personligt pres - eller noget helt tredje som til sidst fører til opgivenhed eller magtesløshed. Nogle unge mennesker bryder sig ikke om at snakke om følelser, og ønsker på ingen måde at pådutte andre sine problemer. Det er bare ikke det der er tilfældet. Det ligger instinktivt i os mennesker, at vi gerne vil hjælpe til, hvor vi kan. Derfor skal tabuet omkring svaghed ved råb om hjælp, brydes - og psykologhjælp bør i stedet udnyttes i den svære tid.
23. juni 2020 kl. 11:01 Af Health 24

Annonce

Få hjælp af en psykolog

Det er vigtigt at understrege at hver en sorgproces eller stress forløb er individuelt og skal formodentlig håndteres og afhjælpes forskelligt, alt efter hvordan man er som person. Når du oplever ændringer i humøret over en længere periode og ikke selv kan få følelsen til at forsvinde, kan det være en fordel at søge professionel hjælp - hos en psykolog. En psykolog kan hjælpe dig til at overkomme de udfordringer du møder i din hverdag. Der findes imidlertid et væld af psykologer rundt omkring i Danmark, hvorfor det kan være svært og uoverskueligt at navigere rundt i. I forlængelse heraf kan du hurtigt og nemt finde en (sponseret link) Psykolog på Health 24. Her kan du eksempelvis søge efter psykologer i Aarhus og derigennem finde en, der er i nærheden af dig.


Søg hjælp hos dine nærmeste

I de perioder, hvor der opleves sorg og stress, er det ligeledes en god idé at snakke med sine nærmeste om det. Det kan være en veninde, kæreste eller sin familie - som er personer der kender dig allerbedst og dermed også kan hjælpe dig med at komme problemet nærmere. Det er altid en rar følelse at have snakket med nogen om sin sorg, da det får tankerne ud af hovedet og lidt på afstand, når man indvier andre i ens udfordringer i hverdagen. Ofte vil de fleste opleve det som en forløsning og lettelse ikke at skulle bære rundt på tankemylderet helt alene, og vil nu vide at der også er en nær person der kender til ens udfordringer, som man altid kan tage fat i, når problemerne indtræder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce