cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Bygningsskader har særligt fokus hos dit forsikringsselskab

Taksering af bygningsskader bliver i stigende grad foretaget af håndværkere, som er dygtige til deres håndværk.
23. maj 2018 kl. 12:03 Af Annonce

Annonce

De har dog sjældent forsikringsfaglige kompetencer. Én af Lolland-Falsters største byggefirmaer er certificeret håndværkstaksator.

Udfordringen for mange håndværksvirksomheder er, at de ikke ved nok om det forsikringsfaglige og juridiske, som hele tiden dukker op, når en takseringsopgave opstår. Det er typisk afskrivningerne, som giver problemer. Selskaberne har forskellige regler, og det kan være svært at argumentere for og imod. Hvis vi så ikke der opnås enighed, skal forsikringsselskabets egne konsulenter på banen. Det trækker sagen i langdrag og går i sidste ende ud over kunderne.

At være certificeret håndværkstaksator, som er en uddannelse udviklet af Forsikringsakademiet i samarbejde med forsikringsbranchen og håndværkstaksatorer, vil blive et konkurrenceparameter. Sådan lyder det branchen, og der er et stort behov kvalificerede virksomheder til stede.

Klædt på til selv at afslutte sagerne
Det mener blandt andet Christian Rohde, Codan, der, som chef for Supplier & Claims QA Property, arbejder med indkøb af ydelser, herunder taksering. Han har været med til at forme uddannelsen som certificeret håndværkstaksator og har især lagt vægt på at klæde taksatorerne på til selv at kunne afslutte sagerne.

- Målet er, at håndværkstaksatorerne skal kunne håndtere hele arbejdsgangen. Vi oplever, at der er for meget tilbageløb. Det er dyrt for os og utilfredsstillende for kunderne. Undersøgelser viser, at det ikke betyder noget videre for kunderne, om det er forsikringsselskabets mand eller en håndværker, de taler med. Det vigtigste for dem er, at de har samme kontaktperson hele vejen igennem, fortæller han.

Han forventer, at det fra Codans side vil blive et krav, at underleverandørerne har certifikatet.

- Er du certificeret håndværkstaksator, ved vi, at du har den viden og de kompetencer, der skal til for at udføre et godt job fra a til z, siger Christian Rohde.

Certificeret håndværkstaksator
Ringtved A/S fra Maribo på Lolland er certificeret håndværkstaksator, og dermed godkendt af forsikringsbranchen.
Firmaet udfører mange forsikringsskader og har en lang tradition for samarbejde med forsikringsselskaberne i Danmark. Ringtved udfører såvel store som små reparationer, hvis uheldet er ude, og kender forsikringsselskabernes forretningsgang.
Firmaet beskæftiger en fuldtidsansat medarbejder med taksering og rapportering, samt 4-8 faglærte tømrer, snedker og murer. Ringtved A/S har gennem mere end 10 år været fast samarbejdspartner på kontrakt for blandt andet Alm. Brand, Codan, Tryg og flere andre forsikringsselskaber.

- Til dig som forsikringstager er din sikkerhed for godt samarbejde, at vi løbende er under kvalitetskontrol fra vores samarbejdende forsikringsselskaber. Vi håndterer årligt op mod 1.000 forsikringsskader årligt på hele Lolland-Falster, Møn og Sydsjælland. Skulle uheldet være ude – overlad trygt opgaven til Ringtved A/S, fortæller ejer Claus Ringtved fra Ringtved A/S.

For yderligere oplysninger kontakt Claus Ringtved, Direktør - Mobil: 20 44 62 69. Mail: cr@ringtvedas.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

Annonce