cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Danmarks bedste misbrugscenter for en alkoholiker

Der findes desværre mange alkoholikere i Danmark. Men hvornår er man alkoholiker? (sponseret link)
25. juni 2018 kl. 12:15 Af Annonce

Annonce

Der er flere stadier som man gennemgår som alkoholiker. Alkoholismen udvikler sig over tid og forværres med sikkerhed. En alkoholiker ender op med at befinde sig i en tilstand som både er psykisk belastende men har også fysiske reaktioner. Den psykiske belastning rammer ofte i form af depression, måske i forbindelse med at båndet mellem alkoholikeren og hans nærmeste forværres. Hvorimod den fysisk reaktioner kommer i forhold til at alkohollen bliver en form for benzin din krop skal bruge for at fungere.
Hvad er mulighederne for alkoholafvænning? I den forbindelse er der både gode og dårlige nyheder. På den positive side findes der et misbrugscenter i Hammel, tæt ved Århus, som er landets bedste misbrugscenter hvis du er alkoholiker, som skal på alkoholafvænning. Behandlingscenter Søby Park er navnet på misbrugscentret, her kommer 4 ud af 5 alkoholikere ud af deres misbrug efter et alkoholafvænnings forløb. Hvad er så den negative side? Det er at en stor del af alkoholikere, ikke vil betegne dem selv, som værende en alkoholiker. Det giver udfordringer i forhold til de ikke selv vurderer, at de har brug for at blive behandlet. Endvidere hører det til sjældenhederne at en alkoholiker frivilligt eller på eget initiativ kommer på alkoholafvænning. Derfor har de brug for hjælp. Heldigvis findes der misbrugscentre som Søby park, hvor alkoholikere kan blive ædru igen.
Behandlingscenter Søby Park har eksisteret i mange år og har derfor adskillige erfaringer med behandling af alkohol misbrug. Misbrugscentret er en gammel herregård, hvis historie går helt tilbage til 1300-tallet, den er 1000 kvm stor og er omgivet af 5 hektar skøn natur med rigt dyreliv. Det er med til at danne ramme om et misbrugscenter, hvor kvalitet og resultat taler sit tydelige sprog. På herregården finder du samtidig nogle af landets mest kompetente misbrugskonsulenter. Foruden at gøre brug af de mest anerkendte og tidssvarende behandlingsmetoder, er alle misbrugskonsulenter selv tidligere alkoholikere. I og med de selv har været alkoholikere og har haft udlevet konsekvenserne ved et alkoholmisbrug, gør at de har en helt anden form for empati. Det er samtidig det der er drivkraften bag, at de har dedikeret deres liv til at hjælpe andre alkoholikere med deres alkoholmisbrug. Denne empati er med til at bygge tillid op mellem misbrugskonsulenten og alkoholikeren over tid. Flere tidligere alkoholikere, som har været igennem en alkoholafvænning hos Søby Park, påpeger at empatien og tilliden mellem patienten og misbrugskonsulenten har været en stor hjælp gennem forløbet.

Første skridt er at få alkoholikere i misbrugsbehandling
Med et misbrugscenter som Såby Park ligger problemet ikke i, at gøre en alkoholmisbruger ædru igen, men derimod at få alkoholmisbrugeren til at gå med til at komme på alkoholafvænning. En alkoholiker lider i høj grad af et såkaldt benægtelses-syndrom, altså personen benægter at have et alkoholmisbrug. Det er derfor ofte en stor udfordring at få den pågældende alkoholiker til at gå med til at komme på alkoholafvænning. Det er de også godt klar over på misbrugscentret i Hammel, hvorfor man har forsøgt at imødekomme dette problem ved at afholde interventioner. Der er ikke noget nyt eller banebrydende i en intervention, men nøglen til en succesfuld intervention ligger i forberedelsen. Ifølge Behandlingscenter Søby Park er forberedelsen til en intervention altafgørende for udfaldet.
Der er kun ét mål med en intervention og det er, at få alkoholikeren til at takke ja til at komme i alkoholbehandling. Men for at dette sker, kræver det nøje forberedelse i forhold til planlægning og koordinering. Denne forberedelse sker mellem misbrugscentret og de pårørende. Søby Park er erfarne når det kommer til interventioner, de ved præcis hvordan det skal gribes an. Men de kender af gode grunde ikke alkoholikeren personligt og det er her forberedelsen kommer ind i billedet. Hvis ikke misbrugskonsulenterne ved hvem eller hvad de har med at gøre, er chancerne for alkoholikeren takker ja til tilbuddet om alkoholafvænning, ikke eksisterende. Hvorimod en nøje planlagt intervention med foregående møder med de pårørende samt en struktureret forberedelse, gøre mulighederne gode. Problemet er at alkoholmisbrugeren ser tilbuddet om en intervention, som et angreb og vil derfor i det fleste tilfælde lukke sig inde i sig selv og blive umulig at arbejde med. Dette problem skal forberedelserne hjælpe med at imødekomme.
Det handler om at få den alkoholiserede til at indse han/hun har et alkoholmisbrug. Behandlingscenter Søby Park har gode erfaringer med interventioner. De understreger dog på det kraftigste, at du skal kontakte dem før du konfronterer alkoholikeren. På den måde øger du chancerne for en succesfuld intervention og alkohol afvænning.

Alkoholafvænning med minnesotakur som er tidssvarende
Som sagt har Søby Park en helt utrolig statistik når det kommer til patienter der kommer ud af deres misbrug. 80% af alle alkoholikere bliver ædru igen, efter et afvænningsforløb hos Søby Park. Det er en helt utrolig statistik, som ikke kommer uden hårdt og effektivt arbejde. En ting er Søby Parks erfarne misbrugskonsulenter som både har erfaringer med at behandle alkoholikere men også selv har været alkoholikere og dermed været igennem alkoholbehandling. En anden ting er at deres behandlingsmetoder stemmer overens med den tid vi lever i. Mange misbrugscentre i dag bruger ældre metoder og teorier til alkoholafvænning, hvilket sjældent giver den effekt der var tiltænkt fordi det er en anden tid vi lever i, i dag.
Behandlingscenter Søby Park tager udgangspunkt i minnesotakuren. En minnesotakur er en ældre amerikansk behandling, som Søby Park har taget til sig og videreudviklet. De har som et eksempel implementeret et NADA akupunktur forløb under behandlingen. Det der gjorde minnesotakuren til en banebrydende alkoholafvænnings behandling var, at det var første gang, at nogen betegnede alkoholisme som en værende sygdom. Ydermere, handler minnesotakuren om at skabe trygge rammer for en alkoholiker, så han/hun har mulighed for at tale frit og ikke blive dømt. Søby Parks kompetente misbrugskonsulenter, som alle er tidligere alkoholikere selv, kan i samspil med minnesotakuren og herregårdens unikke beliggenhed danne de absolutte bedste rammer for alkoholafvænning. Derfor kan de skabe og opretholde deres flotte statistik samt resultater. Dertil har de en telefonlinje, hvor du helt gratis og uforpligtende kan ringe til, alle dage året rundt fra kl. 07-23. Det gælder både for pårørende men også hvis du selv vurderer, at du har brug for hjælp med dit alkoholmisbrug. Endvidere hjælper Søby Parks misbrugskonsulenter også med andre former for misbrug. Udover alkohol kan de hjælpe med medicin, hash og kokainmisbrug. Derfor må du ikke tøve med at kontakte dem, det kan være et spørgsmål om at miste din nærmeste familie, venner, kollegaer eller i værste tilfælde forskellen på liv eller død.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 18. juni 2019 kl. 08.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

Annonce