Annoncørbetalt indhold

Annonce: Danskernes streaming-vaner tager fart

Når danske husstande samles omkring skærmen til underholdning om aftenen, er de ikke længere bundet af et bestemt tidspunkt.

Det traditionelle tv-medie bliver erstattet af streaming-tjenester, hvor brugerne i højere grad har kontrollen.
Danskernes tidsforbrug foran skærmen, er i en fortsat udvikling. I løbet af bare 10 år, er antallet af husstande med tv faldet bemærkelsesværdigt. I 2006 lå antallet på 96,5 procent, mens det i 2016 var faldet til 89,8 procent, det viser tal fra Danmarks statistik.
Forklaring skal sandsynligvis findes i danskernes stigende forbrug af streaming-tjenester. I 2016 brugte de danske husstande i gennemsnit 276 kr. per år på streamingtjenester, der inkluderer film og tv, det viser tal fra Danmarks Statistik.

Alle behov dækket
Til sammenligning brugte danskerne i gennemsnit 2.514 kr. om året på tv-abonnementer. Dog tilbyder flere og flere udbydere i dag adgang til en eller flere streamingtjenester inkluderet i prisen på deres abonnement. Hos blandt andet YouSee kan forbrugeren frit blande sit eget TV og vælge mellem både tv-kanaler og streamingtjenester.
Udover at være inkluderet i tv-abonnementer, finder man desuden streamingtjenester, som en del af flere telefonabonnementer. Danskernes samlede forbrug på streamingtjenester må derfor forventes i virkeligheden at være noget højere end de 276 kr. om året per husstand.

Hver tredje streamer
De danske tv-forbrugere kan i dag vælge mellem mange forskellige streaming-tjenester. Der findes de store film- og serie-giganter som HBO og Netflix, mens også danske TV2 Play tager del i danskernes nye vaner. På hver af tjenesterne har forbrugerne adgang til tusindvis af timers underholdning, og de kan tilgå det når og hvor, de har lyst.
29 procent af danskerne har betalt for film og musik samt downloadet eller streamet indholdet inden for det seneste år. De digitale forbrugere skal især findes i de yngre aldersgrupper. Dog spænder forbrugernes alder vidt, og de 16-49-årige ligger alle over gennemsnittet.

Øvrige kilder:
https://slks.dk/fileadmin/user_upload/dokumenter/medier/Mediernes_udvikling/2017/Kort_Nyt/Streaming/Kort_Nyt_-_Danskernes_forbrug_paa_streaming_2017.pdf

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • yousee-annonce