cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Danskernes streaming-vaner tager fart

Når danske husstande samles omkring skærmen til underholdning om aftenen, er de ikke længere bundet af et bestemt tidspunkt.
23. maj 2018 kl. 11:39 Af Annonce

Annonce

Det traditionelle tv-medie bliver erstattet af streaming-tjenester, hvor brugerne i højere grad har kontrollen.
Danskernes tidsforbrug foran skærmen, er i en fortsat udvikling. I løbet af bare 10 år, er antallet af husstande med tv faldet bemærkelsesværdigt. I 2006 lå antallet på 96,5 procent, mens det i 2016 var faldet til 89,8 procent, det viser tal fra Danmarks statistik.
Forklaring skal sandsynligvis findes i danskernes stigende forbrug af streaming-tjenester. I 2016 brugte de danske husstande i gennemsnit 276 kr. per år på streamingtjenester, der inkluderer film og tv, det viser tal fra Danmarks Statistik.

Alle behov dækket
Til sammenligning brugte danskerne i gennemsnit 2.514 kr. om året på tv-abonnementer. Dog tilbyder flere og flere udbydere i dag adgang til en eller flere streamingtjenester inkluderet i prisen på deres abonnement. Hos blandt andet YouSee kan forbrugeren frit blande sit eget TV og vælge mellem både tv-kanaler og streamingtjenester.
Udover at være inkluderet i tv-abonnementer, finder man desuden streamingtjenester, som en del af flere telefonabonnementer. Danskernes samlede forbrug på streamingtjenester må derfor forventes i virkeligheden at være noget højere end de 276 kr. om året per husstand.

Hver tredje streamer
De danske tv-forbrugere kan i dag vælge mellem mange forskellige streaming-tjenester. Der findes de store film- og serie-giganter som HBO og Netflix, mens også danske TV2 Play tager del i danskernes nye vaner. På hver af tjenesterne har forbrugerne adgang til tusindvis af timers underholdning, og de kan tilgå det når og hvor, de har lyst.
29 procent af danskerne har betalt for film og musik samt downloadet eller streamet indholdet inden for det seneste år. De digitale forbrugere skal især findes i de yngre aldersgrupper. Dog spænder forbrugernes alder vidt, og de 16-49-årige ligger alle over gennemsnittet.

Øvrige kilder:
https://slks.dk/fileadmin/user_upload/dokumenter/medier/Mediernes_udvikling/2017/Kort_Nyt/Streaming/Kort_Nyt_-_Danskernes_forbrug_paa_streaming_2017.pdfKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

Annonce