cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: De bedste beskedapps til sikker digital kommunikation

I samarbejde med Techwarn: Databrud er blevet mere og mere almindelige de seneste år. Faktisk er enhver app eller enhed, der har forbindelse til internettet, et potentielt mål for hackere, og det gælder også populære besked- og chatapps. Bare sidste år rapporterede Financial Times om en sårbarhed, der gjorde det muligt for hackere at installere overvågningssoftware på verdens mest populære messaging-app – WhatsApp.
13. april 2021 kl. 09:31 Af Express VPN

Sikkerhedsfejlen gjorde det muligt for angribere at installere skadelig kodning på både Android- og iOS-enheder ved hjælp af WhatsApps indbyggede opkaldsfunktionalitet. Ifølge Financial Times-artiklen behøvede brugerne ikke engang at svare på WhatsApp-opkaldet for, at malware kunne transmitteres til deres enheder. I marts 2020 opdagede researchere masser af usikrede data, der tilhørte iranske Telegram-brugere.

I 2018 forbød den iranske regering Telegram, og uofficielle versioner af appen blev populære i landet. Researchere har ikke kunnet fastslå, om de fleste data fra 42 millioner Telegram-konti – som fx telefonnumre, brugernavne og 'hashes' eller unikke koder – blev hacket fra Telegram-brugere eller uofficielle chatapps ved hjælp af den samme kildekode som Telegram.


Sikre chatapps

Datalækager på populære chatapps som WhatsApp og Telegram var med til at fremhæve sårbarhederne i apps til forbrugere. Disse angreb er blevet alt for almindelige og kan ikke længere ignoreres. Løsningen er at lede efter en tryg og sikker apps til beskeder, der beskytter dine samtaler og personlige oplysninger fra offentlige enheder, private virksomheder og annoncører. Som en ekstra foranstaltning kan downloadning af en (sponseret link) VPN kryptere alle dine data ved og tilføje et lag af sikkerhed til din kommunikation.

Her er de bedste messaging-apps med det højeste sikkerhedsniveau.


Signal

Signal er udviklet af Open Whisper Systems og er en af de mest populære privatlivsorienterede chatapps i dag. Al kommunikation på Signal er som standard med end-to-end-kryptering. Kryptering har altid været i fokus hos Open Whisper Systems. Virksomheden oprettede beskedappen som en efterfølger til deres krypterede sms'er og apps til stemmeopkald. Signalet gemmer ikke brugerdata og leveres med en open source-kryptering, der gør det muligt for alle at tjekke koden.


Dust

Dust er en anden messaging-app, der giver brugerne mulighed for at sende private, krypterede tekstbeskeder, som også kan slettes automatisk. Tidligere kendt som Cyber Dust bruger virksomheden en kombination af AES 128- og RSA 248-kryptering til at forbedre sikkerhed og privatliv på den sociale kommunikationsplatform. Den solide kryptering betyder, at beskeder ikke er tilgængelige for andre end de modtagere, som der sendes imod.


Threema

Threema er en privatlivsfokuseret opkalds- og sms-app med sikker end-til-end-kryptering. Appen understøtter også gruppechats, taleopkald, mediefiler og statusbeskeder, og den bruger fingeraftryk og QR-kodebekræftelse til at forsvare sig mod man-in-the-middle-angreb. Appen har en funktion, hvor brugerne kan beskytte individuelle chats med en PIN-kode. Meddelelser sendt via Threema slettes fra serveren, så snart de er leveret.


Wickr

Denne beskedapp ligner på mange måder Threema. Wickr er udviklet af en gruppe forkæmpere for privatlivet og sikkerhedseksperter, som gerne vil lade dig beskytte og styre din mest kritiske kommunikation med end-to-end-kryptering. Hvad der adskiller Wickr fra andre sikre messaging-apps på denne liste er, at den prioriterer anonymitet. Wickr beder ikke engang om personlige oplysninger under tilmeldingsprocessen.


Pinngle

Pinngle blev udviklet i 2016 og prioriterer sikker og privat udvikling af information. Appens serverløse arkitektur og standard end-to-end-kryptering sørger for, at ingen statslige agenturer eller andre tredjeparter kan lytte til dine private samtaler. Kun afsenderen og modtageren kan få adgang til kommunikation på Pinngle. Som mange populære chatapps derude understøtter Pinngle gratis beskeder og tale- og videoopkald af høj kvalitet.

Hvis man skal kigge på nyhederne, er nogle af verdens mest populære apps ikke så sikre, som de hævder at være. WhatsApp ejes fx af Facebook, og det et firma med et rygte for at indsamle brugerinformation til målrettede annoncer. Kryptering er ikke slået til som standard på Telegram, og det betyder, at tredjeparter kan få adgang til dine meddelelser. Hvis din prioritet er privatliv, sikkerhed og fortrolighed, har du det bedre med de ovennævnte alternativer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce