cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Den helt rigtige indretning af kontor eller hjemmearbejdspladsen

Vi arbejder mere end nogensinde før. Og det stiller krav til indretningen af vores kontor eller hjemmearbejdsplads.
27. april 2018 kl. 15:08 Af Annonce

Annonce

For når du bruger omkring en tredjedel af døgnet på et kontor, skal det være et behageligt og rart sted at være. Et velindrettet kontor er tilpasset dig og dit arbejde og giver dig muligheder for at variere i løbet af dagen.

Belysning på kontoret
Dagslys er det allerbedste lys at arbejde i. Det spreder en god og positiv energi i kroppen. Sørg derfor for, at du sidder ved et vindue, der lukker tilstrækkeligt med naturligt lys ind. Placer gerne dit arbejdsbord, så lyset fra vinduet kommer ind fra siden, og i en afstand, der ikke reflekterer lyset på skærmen.
På mørke tider af året, og hvis du arbejder sent, kan det dog være nødvendigt at supplere det naturlige lys med kunstigt lys fra lamper. Loftslamper bør sende størstedelen af lyset nedad og en lille del opad. Lamperne kan både være funktionelle og give noget til indretningen på samme tid. Giv eksempelvis kontoret et råt udtryk med industrilamper i loftet.
Det er desuden vigtigt, at du også har en arbejdslampe på dit skrivebord. Den udsender et centreret lokalt lys ned på din skærm eller papirer. Vælg gerne en arbejdslampe, der kan indstilles alt efter behov.

Arbejdsbord med justeringsmuligheder
De fleste af os sidder ned foran en computerskærm mange timer i løbet af dagen. Det kan være hårdt for skuldre, ryg og krop. Derfor skal du tænke på ergonomi, når du indretter dit arbejdsbord. Sørg for at indrette kontoret med et skrivebord, der kan hæves og sænkes. På den måde kan du variere dine arbejdsstillinger i løbet af dagen. Stå op, sid ned, stå op igen. Det sætter gang i blodomløbet og giver lidt fornyet energi til krop og hjerne.
Skab lidt hygge på dit skrivebord ved at pynte med et rustikt bæger til blyanter og en lille plante eller andet nips, der kan give en god fornemmelse. Husk dog på, at du skal have rigeligt med plads på dit arbejdsbord, så du ikke begrænser dig.

Kontorstolen skal give varierede stillinger
Ligesom dit skrivebord skal din arbejdsstol også kunne justeres, så du kan variere dine siddestillinger i løbet af din arbejdsdag. Sidder du i den samme stilling en hel dag, vil du hurtigt føle dig låst i kroppen, og det kan ikke mindst give ømme muskler og rygproblemer senere.
Derfor er det vigtigt, at du indretter dit kontor med en kontorstol, hvor du har mulighed for at indstille både højde og sæderyg. Der findes masser af smarte kontorstole derude, så du behøver ikke være bekymret for, at du skal nøjes med en kedelig en af slagsen. Læn ryggen tilbage på stolen, hvis du skal læse noget på computeren, smæk det ene ben op under dig og skift generelt siddepositur under dit arbejde. Så undgår du at kroppen belastes alt for meget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Udemokratisk og underfinansieret 20. januar 2019 kl. 19.47

AF: POUL HANSEN

At tænke sig... 20. januar 2019 kl. 13.31

AF: LINDA SOMMER

Ungdomsskolelukninger i… 18. januar 2019 kl. 01.05

AF: JOHN B. HANSEN

Topstyring 17. januar 2019 kl. 12.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Nyt politisk parti med… 16. januar 2019 kl. 18.48

AF: ANNE LISSAU

Kæmpevindmøller vil… 16. januar 2019 kl. 09.22

Annonce