cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Derfor er det en fordel at betragte sin egen virksomhed som en investering

Går du med drømmen om at blive den næste iværksætter til at lande en stor investering i Løvens Hule? Eller er du blevet fascineret af alle de iværksætterhistorier, hvor virksomheder på få år opnår millionoverskud? Faktum er, at vi som oftest kun høre om vinderhistorierne, men for hver vinder er der en lang række af tabere, der bliver nødt til at lukke sin virksomhed ned. I denne artikel vil vi dykke ned i, hvorfor det er en god idé for nye iværksættere at betragte sin virksomhed som enhver anden investering.
09. april 2019 kl. 10:20 Af atea.dk

Annonce

Frihed eller penge?
Først og fremmest bør man tage stilling til motivationen bag opstarten af virksomhed. Er det fordi, du elsker at være din egen chef og nyder den unikke frihedsfølelse som iværksætterlivet bringer? Så bør du ikke være bekymret for at miste motivationen, da arbejdet for denne type af mennesker i mange tilfælde bære det meste af lønnen i sig selv. Disse personer giver ikke op, hvis indtjeningen ikke er der lige med det samme. I den anden grøft er personer, der er fascinerede af solstrålehistorierne og millionindtjeningen. Disse personer vil hurtigt give op, hvis de opdager, at det kræver for mange ressourcer at få succes eller at pengene ikke var helt så store som de have troet.

Selvom det bliver fremstillet negativt at være iværksætter nr. 2, er der faktisk en fornuftig tanke bag – nemlig det at betragte sin virksomhed som en investering og dermed bakke ud, hvis man kan se, at investeringen bliver dårligere. Det er straks mere farligt at være iværksætter nr. 1 i dette tilfælde.

Affordable loss princippet
Affordable loss princippet dækker over det faktum, at man forholder sig til, hvor mange penge og ressourcer som man kan klare at tabe i sin virksomhed, før man drejer nøglen om. Hvis man er forelsket i sin idé og ikke kan slippe tanken om at være sin egen chef risikerer man at blive i en virksomhed, der er dømt til undergang og blot blive ved med at smide penge og ressourcer i foretagendet. Her er det vigtigt at være i stand til at sige stop i tide, så man ikke ender med en enorm gæld eller bruger sit liv på noget, der aldrig kommer til at fungere.

Fokus på kernekompetencer
For at opnå succes i din virksomhed, er det utrolig vigtigt, at du udelukkende fokuserer på dine kernekompetencer. I starten kan det virke svært at skulle betale andre for at gøre ting som du lige så godt selv kunne have håndteret, men faktum er, at væksten forekommer langt hurtigere, hvis du udelukkende fokuserer på, hvad du er god til. Dette inkluderer ligeledes, at du spare tid, hvor du kan. Invester derfor i diverse gadgets og it-redskaber, såsom brugervenligheds-apps, en (sponseret link) holdbar usb hub, samt komfortable omgivelser, der gør dig i stand til at arbejde længere og mere effektivt. Selvom nogle ting kan virke overflødige er pointen, at du betaler dig til mere af din egen effektive tid, der er noget af det mest værdifulde for virksomheden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce