cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Discountforretninger stiger i popularitet

Den danske dagligvarehandel har med årene udviklet sig en hel del til fordel for disse. Antallet af discountforretninger er steget gevaldigt siden 2008, hvorimod specialbutikker og købmænd i højere grad må se sig udkonkurreret.
17. juli 2019 kl. 14:23 Af Kimbino

Annonce

Færre specialforretninger med fødevarer
De seneste har år har der været en tendens, som i stigende grad har haft en negativ indflydelse på de danske specialforretninger. Dermed er der i dag langt færre slagtere, grønthandlere og bagere sammenlignet med antallet i 2008.

Denne udvikling kan forklares ved, at flere i stigende grad foretrækker at købe ind et sted, hvor alle typer dagligvarer er samlet på et sted. Derudover er danskerne i højere grad blevet prisbevidste, det er stigende grad blevet populært at handle ind af discountvarer, hvorfor antallet af discountforretninger er stødt stigende.

Danskernes favorit supermarked
Der er konstant rift om forbrugere blandt de danske supermarkeder, som i grove træk har det samme udbud af varer. Danskerne har dog talt, og det viser sig at Rema 1000 er storfavorit blandt forbrugerne.
Forbrugerne mener at Rema 1000 har et mere varieret udvalg af dagligvarer sammenlignet med de andre på markedet. Derudover er det ikke uvæsentligt, at danskerne mener at Rema 1000 har de bedste faste priser, og ikke mindst også har de bedste tilbud. Det er nemlig ikke en helt uvæsentlig variabel, danskerne er nemlig blandt dem i norden, som i aller højeste grad går op i gode tilbud og priser.

Det viser sig at Rema 1000 har formået at vinde danskerne over, og dermed sikret sig en fast fanskare, som vælger dem frem for andre supermarkeder. Dermed ikke sagt at et supermarked som Netto er på vej væk, Netto er også i høj grad en stærk spiller på markedet. Forskellen er bare, at forbrugerne mener at Rema 1000 overordnet set har flere ’flotte forretninger’, hvorimod nogle af Nettos supermarkeder har eksisteret i langt flere år, og er begyndt at se slidte ud. Netop af den simple årsag er Netto begyndt at renovere deres forretninger stille og roligt. Konkurrencen om kunder er nemlig konstant.

Danskerne er tilbudsjægere
Mange danskere vælger ikke at få tilsendt reklamer i fysisk form, men over halvdelen af de danske husstande vælger stadig at få tilsendt reklamer i fysisk form. Det er i disse husstande en fast ugentlig tradition at kigge i reklamer, og handle ind, så der bliver sparet så mange penge som muligt. Undersøgelser viser, at hvis man handler ud fra tilbudsaviser, så kan en husstand i gennemsnit spare 2000 kroner årligt.
Selvom det ’kun’ er lidt over halvdelen af de danske husstande som vælger at få tilsendt de fysiske tilbudsaviser, så vælger en tredjedel af danskerne at se dem digitalt. Det er med andre ord stadig populært at kigge i tilbudsaviser. Rema1000 er en af de discountforretninger, som udbyder online reklamer til de danske forbrugere. (sponseret link) Rema 1000 tilbudsavis udarbejdes med stor omhu og har altid fokus på de gode tilbud, som gør at forbrugerne både sparer penge, men også får inspiration til aftensmaden ved at sammensætte nogle tilbud, som kan kombineres. Desuden har Rema den seneste tid haft et større fokus på at udvide deres sortiment, så det i højere grad indebærer boligtilbehør, haveartikler og skoleredskaber. På den måde har de forsøgt at gøre deres tilbudsavis nyttig til flere forskellige kontekster.

Tak for at læse med.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce