cookie-og-privatlivspolitik

Sponsoreret

Annonce: Disse overvejelser bør du gøre dig, hvis du overvejer at fravælge forsikringer

Såfremt du overvejer at fravælge visse ikke-lovpligtige forsikringer, er der en række af ting som du bør være opmærksom på.
09. april 2019 kl. 10:24 Af almbrand

Annonce

Ikke-lovpligtige forsikringer som kan fravælges – vel at mærke med potentielt store konsekvenser – indebærer eksempelvis en (sponseret link) god ejerskifteforsikring eller en kaskoforsikring på bilen. Der er selvfølgelig forskellige konsekvenser ved at fravælge afhængig af forsikringstypen, men der er alligevel en række af fællestræk, der går igen for overvejelserne. I denne artikel vil vi komme ind på netop de ting som du bør overveje, hvis du påtænker at fravælge en eller flere af dine forsikringer.

Økonomi og risiko
Det eneste incitament for at fravælge en eller flere forsikringstyper er en økonomisk besparelse. For mange personer udgør forsikringsudgifter rent faktisk en betydelig del af det månedlige budget og det kan derfor være tillokkende at fravælge en eller flere forsikringer mod at få lidt flere penge til rådighed hver måned. Faktum er dog, at der – uanset hvor lille risikoen synes – dog altid er en risiko for at uheldet er ude. Dvs., at der er ingen forsikring, der kan påstås at være fuldstændig ubrugelig. Dertil kommer, at mangel på visse forsikringstyper kan skabe store forhindringer ved eksempelvis optagelsen af lån eller ved indgåelsen af aftaler med en part, der ligeledes løber en risiko ved, at du ikke har en forsikring. Det kan således siges, at selvom visse forsikring ikke er påkrævet ved lov, er de alligevel nødvendige for at man eksempelvis kan låne penge til et hus.

Tryghed i hverdagen
Det næste punkt er tryghed i hverdagen. Tryghedsfølelsen og herunder i hvilken retning dine tanker går, når du ikke skal tænke på noget specifikt, er utrolig betydningsfuldt for vores velvære. Hvis man eksempelvis har problemer med at sove om natten eller tankerne konstant går mod, at man ikke er sikker, hvis et uheld forekommer, så kan det både bidrage til risikoen for at udvikle stress og det er simpelthen ikke den økonomiske besparelse værd, hvis man går på kompromis med sit mentale helbred. Nogle personer kan sagtens klare denne byrde og det er således vigtigt at tage stilling til netop hvilken person du er.

Tænk på dine nærmeste
En forsikring har typisk ikke kun betydning for dig selv. Forsikringer har også betydning for dine nærmeste – særligt, hvis du har en familie med børn involveret. Af den grund kan man ikke tillade sig at være egoistisk når forsikringer skal fravælges. Tænk i høj grad på, hvilke konsekvenser fravælgelsen kan have for dine børn og andre nærmeste og tag med udgangspunkt heri beslutningen om, hvilke forsikringer som du kunne finde på at vælge fra. Til at starte med, kan du også tage en snak med dit forsikringsselskab for at se om de kan tilbyde en bedre løsning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

MEST LÆSTE

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce