cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Disse overvejelser skal du gøre dig når du skal vælge investeringsplatform

Interessen for investering er steget stødt de seneste par år. De yngre generationer har især udviklet en større interesse for kunne investere deres formue, mange med ønsket om finansiel uafhængighed. Financial Independence, Retire Early, også forkortet til FIRE, betragtes som en livsstil, og har nydt godt af stor popularitet blandt alle aldre.
19. oktober 2021 kl. 08:54 Af Saxo Bank

Det handler om at frigøre sig fra systemet og er for mange en modstand mod den stigende pensionsalder og negative renter ved at have formuen stående i banken. Overvejer du også at begynde med at investere, eller er du utilfreds med den investeringsplatform du bruger nu? Så læs med her, hvor du får 3 råd til hvad du kan vælge ud fra, når du skal vælge hvilken mægler du skal bruge.


Igennem din bank eller ej?

Den første overvejelse du skal gøre dig, er hvor du vil investere og hvor aktiv en rolle du selv vil have. Hvis du ikke har tænkt dig at tage tid til at undersøge markedet og de forskellige investeringsmuligheder du har, kan det være en god idé at få dig en investeringsrådgiver i din bank og opsætte en investeringskonto. Din bank kan administrere og investere din opsparing med relativt lav risiko og et sikkert afkast.

Med denne metode er der dog også flere udgifter forbundet. Din bank tager et gebyr for administrationen af din formue, og resultatet vil være et lavere afkast.


Hvad vil du investere i

Der findes et utal af forskellige aktiver du kan investere dine penge i. Det mest normale er opkøb af aktier i enten enkelte virksomheder, ETF’er eller investeringsforeninger. En investeringsforening ejer et udvalg af forskellige aktiver, og det betyder blandt andet at din investeringsportefolio bliver diversificeret, og risikoen bliver spredt ud. Medlemskab af en investeringsforening giver dog også flere udgifter til de der administrerer foreningen.


Til den risikovillige investor

Du kan også vælge at investere i aktiver med højere risiko og højere fortjeneste. Eksempler på disse kan være futures, CFD’er og kryptovalutaer. Det er investeringer der er komplicerede for nye investorer, og (sponseret link) du kan læse meget mere om CFD her. Disse aktiver udvikler sig meget, og er primært en investering for erfarne investorer, der bruger meget tid på deres investeringer.

Kryptovalutaer er en valuta, der er beregnet til at kunne være en digital international møntfod. Bitcoin er den mest kendte kryptovaluta, og også den første der blev lanceret. I dag er værdien af 1 bitcoin historisk høj, grundet at USA’s børstilsyn forventes at godkende investeringsfonde baseret på kryptovalutaer.

Det er dog ikke en selvfølge med den populære kryptovaluta, der efterhånden har skabt en stor mængde millionærer. For mange har også tabt på investeringer i Bitcoin, der har en ekstremt høj volatilitet og er steget og faldet meget i værdi siden den blev lanceret. Når du skal i gang med at investere, er det altså vigtigt at du overvejer hvad du vil investere i.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce