cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Drømmer du om at købe et hus?

Uanset om du drømmer om at købe et nøglefærdigt hus(sponseret link), en murermestervilla eller måske et hus på landet, kan husdrømmen meget hurtig blive uoverskuelig.
29. oktober 2018 kl. 14:36 Af Idealhuse.dk

Annonce

Er du måske endda førstegangskøber, bliver det kun endnu værre, og det kommer bag på de fleste hvor meget arbejde og hvor mange overvejelser, der ligger bag et huskøb. Men det behøver faktisk ikke at være så slemt, så længe du er godt forberedt.
Her er en række overvejelser, som du bør tage stilling til, når du går med en husdrøm i maven, som du gerne vil realisere.

Hvor lang tid vil du blive boende i området, hvor huset er?
Det kan måske være svært at svare på, fordi det i mange tilfælde afhænger af omstændigheder, der ligger uden for din egen selvbestemmelse. Men hvis du allerede nu ved, at du er et sted i livet, hvor du gerne vil have børn (eller flere børn) inden for de næste år, eller hvis du drømmer om inden for nærmeste fremtid at flytte hjem til din fødeegn, er det værd at have med i dine overvejelser. For hvis du om et eller to år alligevel vil flytte til et andet område, eller hvis du ved, at en familieforøgelse vil kræve et andet hus eller et andet område, så bør du vente, til det rigtige hus dukker op.
Rent økonomisk kan det bedst betale sig, hvis du bliver boende i en periode på minimum tre til fem år. På den måde kan du nedbringe din gæld, så du har penge at smide i din næste bolig og ikke skal ud at låne lige så mange igen.

Hvor mange penge kan du skyde i huset?
Størrelsen på et lån afhænger i høj grad af, hvordan din økonomi ser ud og hvor mange penge, som du selv kan skyde i huset. Det er heller ikke uvigtigt hvilket hus og i hvilket område, du ønsker at købe. En god tommelfingerregel er, at din samlede husleje ikke må overstige en tredjedel af din nettoløn.
Hertil er det en god idé at lægge et budget over din økonomi, så du får et retvisende billede af, hvor dyrt et hus du har råd til at købe. Hvis du har svært ved selv at lægge et budget og danne dig et overblik, vil din bankrådgiver sikkert gerne være behjælpelig.

Vælg dit hus efter behov
Når du skal til at se på huse, kan det hurtigt blive en jungle at finde rundt i. Derfor bør du gøre dig en række af overvejelser på forhånd, så du er helt klar over, hvad det egentlig er for et hus, som du gerne vil købe og bo i:

- Er du til landlig idyl eller byens pulserende liv?
- Hvilken kommune ser du bedst dig selv i?
- Hvad kræver du af lokalområdets muligheder?
- Hvilken hustype ønsker du?
- Hvilken inddeling af huset er ideel for dig?
- Har husets tilstand en betydning?

Undersøg markedet grundigt
Når du har gjort dig dine overvejelser om økonomi, hus og område, er det tid til at undersøge markedet og starte din boligsøgning. Dan dig et overblik ved de forskellige ejendomsmæglere. For at være sikker på at lande den rigtige bolig, er det en god idé at tage ud og se på en bred vifte af boliger - måske du bliver overrasket over hvilken boligtype, du egentlig forelsker dig i? Når du ser mange boliger, bliver du ligeledes mere bevidst om hvilke ting, du kan leve med, og hvilke mangler i boligen, du ikke kan acceptere.
For at forhandle om prisen bør du kigge på, hvor længe boligen har været til salg, hvad lignende boliger i området koster, og om sælger har sat prisen ned i salgsperioden.
Tilbage er der kun at sige: Vi ønsker dig god boligjagt!KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

Annonce