cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Du er ikke altid den rette til at læse korrektur på din opgave

Korrekturlæsning kan i visse tilfælde være en afgørende faktor for resultatet af din opgave, men ofte bliver korrekturlæsningen ikke lige så grundig, hvis du selv skal foretage den - og hvorfor så det?
29. oktober 2018 kl. 14:58 Af Tlkorrektur.dk

Annonce

Når du har siddet i flere timer, dage, uger og nogle gange også måneder med den samme opgave, kan du godt opleve at stirre dig fuldstændig blind på den, og det kan resultere i en meget vag studiekorrektur(sponseret link) af opgaven, når du når dertil. At du har stirret dig blind på opgaven, kan nemlig betyde, at de ikke bemærker de fejl, der måtte være tilstede i opgaven. Og her er der ikke kun tale om kommateringsfejl eller slåfejl, nej, der er i lige så høj grad tale om andre fejl i opgaven, som kan være afgørende for forståelsen, når underviser og censor skal læse opgaven - og forstår de ikke det du har skrevet, ja så bliver karakteren også derefter.

Det der ofte er tilfældet, når du selv læser korrektur er, at du er klar over hvad der bør stå, og derfor læser du ikke det der faktisk står. Med andre ord, du forstår selv hvad du har skrevet, men det gør andre ikke nødvendigvis, da du kan have lavet nogle formuleringer, der ikke er særligt letforståelige. Her er det vigtigt, at du lader én eller flere andre gennemlæse din opgave, da de hurtigt vil opdage og gøre opmærksom på, hvis der er sætninger og formuleringer, der ikke giver mening for dem.
Når det drejer sig om kommatering og slåfejl, er det igen en god idé, at benytte sig af en anden person til korrekturlæsningen. Er du eksempelvis ikke selv den stærkeste i de grammatiske regler, vil du med fordel kunne kontakte en person, der er, og få ham eller hende til at foretage studiekorrekturen. Med disse forbehold er du sikret en velformuleret opgave, og et forbedret resultat.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce