cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: E-cigaretten er den digitale verdens svar på en almindelig cigaret.

Det er den perfekte løsning for dig, der gerne vil nyde en cigaret uden at indånde flere tusinde skadelige tilsætningsstoffer.
25. marts 2018 kl. 14:02 Af Annonce

Annonce

Det kan desuden være et skridt på vejen til livet helt uden rygning.
Der findes blandt andet tjære, kuldioxid, arsenik, formaldehyd, benzin, bly, cyanid, salpeter og acetone som tilsætningsstoffer i en almindelig cigaret. Det er alt sammen farlige stoffer – flere af dem er endda kræftfremkaldende - som ikke findes i elektroniske cigaretter. De indeholder nemlig kun fire stoffer: Propylene Glycol, Vegetabilsk Glycerin, aroma og evt. nikotin. Det gør altså elektroniske cigaretter langt mindre skadelige end de almindelige.

E-cigaretter er en relativt ny opfindelse, men de er lynhurtigt blevet ufatteligt populære og bruges i dag af millioner af mennesker over hele verden. Med dem indånder du blot damp, og med den tilhørende e-juice kan du selv vælge, om du vil tilsætte nikotin eller blot én ud af en bred vifte af spændende smage – kun fantasien sætter grænser for de mulige smagsoplevelser, som kommer omkring alt fra frugt til slik til forskellige drikkevarer og helt almindelig tobak.

Vælger du en e-juice med nikotin, kan du desuden vælge mellem mange forskellige nikotinstyrker – lige fra 0 til 20 mg. Det er en klar fordel, hvis du er ved at trappe ud af din nikotinafhængighed – det gør det nemlig muligt for dig at skrue ned for dit nikotinindtag i dit helt eget tempo. Elektroniske cigaretter lugter ikke og misfarver ikke tænder, tøj og negle. De er ikke omfattet af rygeloven, og så er det væsentligt billigere at benytte e-cigaretter. Er man vant til at ryge 20 smøger om dagen, kan man spare op mod 600 kroner om måneden ved i stedet at dampe. Der er desuden ingen brandfare forbundet med de elektroniske cigaretter. Skulle du falde i søvn med den i hånden, slukker den nemlig automatisk.

En e-cigaret består af en tank/atomizer/clearomizer, et mundstykke og et batteri. Batteriet er genopladeligt og har forskellige kapaciteter, der måles i mAh. Kapaciteten afspejler hvor længe, det kan levere strøm, inden det skal genoplades. En fuld opladning med den medfølgende oplader tager som regel to til tre timer.

Tanken er der, hvor e-juicen opbevares efter påfyldning. På de fleste modeller er der indsat en udskiftelig coil i tanken. Den skal skiftes en gang imellem, men hvor ofte afhænger af, hvor meget du damper, samt hvilken type, der anvendes.

Når man holder knappen inde, overfører batteriet strøm til atomizeren, og atomizeren varmer så e-juicen op. Herfra tager man et sug og inhalerer blot - præcis som man ville gøre ved almindelig rygning. Den elektroniske cigaret giver dig den autentiske følelse af at sidde med en almindelig cigaret, fordi du inhalerer og ekshalerer dampen på præcis samme måde som med cigaretrøg – du bliver blot skånet for de mange ulemper.

Man skal være fyldt 18 år for at dampe, og det frarådes gravide og ammende kvinder at anvende e-cigaretter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce