cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Eddike som rengøringsmiddel kan give forbløffende resultater

Eddike er måske for mange et undervurderet rengøringsmiddel.
30. september 2018 kl. 15:08 Af Jensen-company.dk

Annonce

Afhængig af rengøringsformål kan eddike dog være mere effektiv end alverdens rengøringsmidler til eksempelvis fjernelse af kalkpletter eller rengøring af opvaskemaskinen.
Eddikens syrlige væske kan komme selv de mest indgroede og urimelige kalkpletter til livs. Og desuden på en mere skønsom og nænsom måde. Men eddike stopper ikke med at overraske her, hvis man blot har kendskab til de rigtige husmoderråd.

Alsidigt rengøringsmiddel
Eddike kan med sin syrlige opløsning klare de fleste uønskede pletter. De fleste kender formentlig husmoderrådet om afkalkning af kaffemaskine med eddike, som husholdningseksport Ann-Alicia Thunbo Ilskov siger. Hun er tidligere kendt fra TV og står bag husmoderen.dk.
Eddike er også særligt anvendeligt i opvaskemaskinen, hvis du oplever, at dine glas efter en tur heri, kommer ud med kalkpletter. Og dermed ikke ligner noget, som er nyvasket. Uanset, hvor mange ture i opvaskemaskinen glassene får, bliver de ikke rene.
Derfor kan du stille en skål eddike i øverste skuffe, næste gang du starter din opvaskemaskine. Det er vigtigt, at du ikke hælder eddiken ned i selve systemet, da der er risiko for, at eddiken kan ætse pakninger af gummi, og dermed har du en ødelagt opvaskemaskine.
Derudover kan eddike også anvendes på langt de fleste lampeskærme. Især på plisserede lampeskærme. Lamper(sponseret link) er en helt essentiel del af ethvert hjem, hvorfor de gerne må være rengjorte og smukke at se på – og især, hvis det er lamper, der er udvalgt med omhu. Du skal børste lampen forsigtigt, hvorefter du kan rengøre rillerne med en vatpind, der er dyppet i en blanding af to dele vand og tre dele eddike.

Eddikens andre egenskaber
Du kender det måske allerede, men eddike kan også bruges som skyllemiddel. Det er især effektivt, hvis du har svært ved at få svedlugten ud af de træningstøj. Du skal dog ikke bekymre dig om, at dit tøj kommer til at lugte surt. For det er ikke tilfældet.
Hvis du står med indtørrede malerpensler, så sæt dem i blød i halvt eddike og halvt vand. Inden længe vil du opleve, at dine malerpensler er så gode som nye – og igen helt bløde.
Eddike er til de flestes overraskelse en særligt god hårkur, hvis du ønsker smukt og glansfuldt hår. Du skal dog huske at fortynde eddiken, således du opnår en blanding af ca. 50% eddike og 50% vand. Eddiken er med til at fjerne den kalk, der samler sig i håret fra bade.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

Annonce