cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: En dansk designer, der aldrig går af mode

Georg Jensen er en af de designere, der aldrig går af mode, fordi hans designs er så tidløse, og han har været på markedet i flere årtier.
30. september 2019 kl. 20:37 Af Brodersenkobborg.dk

Annonce

Særligt er han kendt for smukke og simple smykker.

Georg Jensen blev grundlagt allerede i 1904, og derfor blev han hurtigt kendt som en af Skandinaviens førende smykkedesignere. Efterfølgende har han også markeret sig som et ikon inden for stil og luksus, og han er beundret verden over. Man ved, at er et produkt fra Georg Jensen, så er det godt. Det associeres ganske enkelt med luksus og god kvalitet.

Noget af det særlige ved Georg Jensen, er måden han forener det bedste fra hans unikke designs med den altid gode kvalitet i alle hans smykker. Det betyder også, at et smykke fra Georg Jensen er en fast følgesvend. Den lange historie gør nemlig smykkerne tidløse, og de kan derfor bruge igennem et helt liv og gå i arv videre i familien. For et Georg Jensen smykker mister ikke værdi, og kvaliteten gør, at de ikke går i stykker, hvis bare man passer godt på dem.

Nogle af de smykker, som Georg Jensen særligt er kendt for, er den ikoniske Daisy-kollektion, eller på dansk: Margerit-smykkerne. De findes i alt fra øreringe til halskæder, armbånd og ringe i utallige forskellige former og udgaver, og de passer til enhver kvinde uanset alder. Daisy-kollektionen er et dansk nationalikon, der startede i 1940'erne. Den smukke og friske kollektion er kendt for den danske nationalblomst margeritten, som er forbundet med kongehuset og er en vedvarende favorit.

Georg Jensen har igennem tiden også haft en fantastisk evne til at spotte og engagere nye designtalenter, som har været med til at udbygge og understøtte hans vision om flot, smukt dansk design.

Manden bag havde selv en filosofi om at skabe demokratisk design, der både besad funktionalitet og skønhed. Hans håndværksmæssige dygtighed og kunstneriske talent var det grundlag, som han byggede virksomheden Georg Jensen på i København i 1904.

Georg Jensens designs i dag bærer præg af klare, flydende former, der til gengæld er beriget med forskellige udsmykninger, blomster eller drueklaser. Og netop disse tendenser er med til at reflektere den glæde ved naturen, som Georg Jensen havde. I dag er den fornemste opgave for Georg Hensen til stadighed at få udnyttet hans ideer og forsøge at oversætte dem til et design, der matcher nutidens tendenser.
Hvad enten du er interesseret i at købe et Georg Jensen smykke til dig selv, eller du tænker på at give det i gave, så vil du højst sandsynligt ikke fortryde købet. For det er uanset hvad et stykke dansk historie, du kommer til at stå med i hænderne.

Hvis du vil se eksempler på smykkerne, så finder du et (sponseret link) stort udvalg af Georg Jensen smykker her.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce