Annoncørbetalt indhold

Annonce: En højtbelagt med det hele

Løber dine tænder også i vand ved tanken om rigtig, (sponseret link) traditionelt dansk smørrebrød?

Så er du med sikkerhed ikke den eneste. Flere vil tilmed nok mene, at smørrebrød tenderer til at være en dansk nationalret - og dette med rette. For findes der noget mere lækkert - og dansk - end en højt belagt med det hele, hvor der virkelig er kælet for detaljerne? Det synes vi ikke. Men hvad er egentlig definitionen på smørrebrød. Hvor stammer det oprindeligt fra - og hvorfor har den fået en særlig betydning i det danske køkken? Læs med her og få svaret.

Smørrebrød - hvad er det egentlig?

Vi kender dem alle - de imponerende madder, toppet med alverdens lækkerier, der gør enhver hjemmelavet rugbrødsmad til skamme. Dette til trods for, at det i sagens natur er netop dette, som smørrebrød er. Nemlig en brødskive belagt med pålæg - ofte i form af enten rugbrød eller groft brød.
Smørrebrød betragtes ofte som en frokostret, men kan også nydes som mellemmåltid, aftensmad eller natmad - alt efter smag og behag. Dette hænger i særlig grad sammen med, at smørrebrød findes i et væld af variationer. Det betyder med andre ord, at der er noget for enhver smag - og til enhver tid - hvad enten du er til fisk, kød, grøntsager, varmt eller koldt.

Selvom listen over smørrebrød er lang, er nogle af de mest klassiske:

- Æg og håndpillede rejer toppet med luftig mayonnaise og citron
- Rødspættefilet med hjemmelavet remoulade og citron
- Hønsesalat med champignon og sprødt kyllingeskind eller bacon
- Kartoffelmad toppet med friske krydderurter og mayonnaise

Oprindelse

Igennem de seneste mange hundrede år har vi spist brød med smør og forskellige former for pålæg i Danmark. De mere festlige og højtbelagte smørrebrød, som vi kender dem i dag, kan dog dateres tilbage til slutningen af 1800-tallet. Det var i samme periode, at de første smørrebrødsrestauranter begyndte at dukke op på flere lokationer i København. Meget vand er siden løbet igennem åen, og i dag tilbereder mange restauranter rundt om i Danmark smørrebrød. Nogle mere kvalitetsbevidste end andre.

Forkæl dine smagsløg - og drøm dig tilbage i tiden

Er du på udkig efter en rigtig, dansk og traditionel smørrebrødsrestaurant, bør du besøge Cafe Gl torv, der er placeret i hjertet af Københavns centrum. På restauranten fra 1901 inviteres du indenfor i en tidslomme af veltillavet og smukt smørrebrød i hyggelige og autentiske omgivelser. Restauranten er placeret under et grønt træ - og bærer af samme grund navnet “huset ved det grønne træ”. Foruden menukortet, der byder på et bredt udvalg af dine smørrebrødsfavoritter, tilbyder Cafe Gl Torv også en imponerende samling af snaps. Med over 35 forskellige snaps findes der noget til enhver anledning og årstid. Nyd en klassisk akvavit med kommen, dild eller porse - eller prøv en snaps med karakter, der er modnet på sherry- eller egefad.

En hyggelig stund på Cafe Gl Torv vil med garanti sende dig på en tidsrejse, hvor både smag, stemning og autenticitet er i højsædet. Et besøg du med garanti ikke vil fortryde.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • cafe-gammeltorv-udefra-annonce