cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Er et sommerhus en god investering?

Det kan være fristende at købe et sommerhus i Danmark. Vi har en skøn natur, og specielt omkring vandet er hvor vi danskere elsker at befinde os om sommeren. Mange af os tager dog syd på og nyder varmen, da vi som alle bekendt, aldrig er sikre på hvordan sommerens vejr forlyder sig i Danmark. Ikke desto mindre, så elsker vi danskere sommerhuse – hvis ikke turen går sydpå, så flokkes vi alle sammen til diverse sommerhuse i ind og udland, må det være lejet eller ejet.
Men bør man investere i sit eget sommerhus? Er det en god investering og hvad indebærer det, at eje et sommerhus i Danmark?
Der er mange ting man skal sætte sig ind i, før man køber et sommerhus. Alt sammen ting som kan virke uoverskuelige, men de er dog nødvendige.
06. marts 2020 kl. 08:40 Af Luksushuse

Annonce

Hvad er formålet med sommerhuset?

Først og fremmest så er det meget individuelt, hvorfor man gerne vil købe et sommerhus. Derfor er det vigtig, at man overvejer sit eget behov før man køber et sommerhus. Nogen køber et sommerhus, med formålet at leje det ud i størstedel af tiden. Dette betragtes mere som en finansiel investering, med formålet at tjene lidt penge, hvilket kan gå hen og blive en fin forretning i og med, at (sponseret link) sommerhusudlejning i Danmark er populært for både svenskere og tyskere såvel som os danskere. Yderligere, så kan man tjene op til 40.900 kr. skattefrit ved udlejning af et sommerhus i Danmark, jf. ny skatteregler implementeret i 2019.

Andre køber et sommerhus med formålet at familien selv skal benytte det. Dette er selvfølgelig en større udgift, men det er ikke ens betydning med, at det er en investering der giver negativt afkast. Som med almindelige ejendomme, så kan værdien af ejendomme nemlig vokse. Og snakker vi uden om økonomien, så kan de familietimer der ligges i et sommerhus ikke gøres op i penge.

Hvis man overvejer at købe et sommerhus udelukkendes som en investering, hvor formålet er at udleje året rundt, så burde man måske overveje at investere i helårsboliger, og dermed finde faste lejere. Det kan være et bøvl at skulle indlogere nye lejere konstant, og tabet kan hurtigt trænge sig ind, hvis det står u-lejet i flere måneder. Yderligere, så er det alt andet lige nemmere at finde boliger eller lejligheder tæt på ens egen bopæl, hvorfor vedligeholdelse mm. også bliver nemmere.


Udlejning af dit sommerhus

Vælger du at udleje dit sommerhus er det vigtigt at have i mente, at du med stor sandsynlighed skal have et bureau med indover. Det kan være meget svært at skaffe så stor interesse for dit sommerhus uden ekstern hjælp. Det betyder selvfølgelig også, at de skal have en andel af indkomsten fra udlejningen.

Så er det også vigtigt at huske på, at sommerhuset driver største afkast i sommermånederne, hvor efterspørgslen er størst, hvilket betyder at chancerne for at i som familie selv kan bruge huset er meget små. Dette betyder måske ikke så meget, hvis sommerhuset mest er ment som investering, men hvis man sidder i en situation hvor det er en mellemting mellem indtjening og selvbenyttelse, så kan det være træls.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce