Annoncørbetalt indhold

Annonce: Er et sommerhus en god investering?

Det kan være fristende at købe et sommerhus i Danmark. Vi har en skøn natur, og specielt omkring vandet er hvor vi danskere elsker at befinde os om sommeren. Mange af os tager dog syd på og nyder varmen, da vi som alle bekendt, aldrig er sikre på hvordan sommerens vejr forlyder sig i Danmark. Ikke desto mindre, så elsker vi danskere sommerhuse – hvis ikke turen går sydpå, så flokkes vi alle sammen til diverse sommerhuse i ind og udland, må det være lejet eller ejet.

Men bør man investere i sit eget sommerhus? Er det en god investering og hvad indebærer det, at eje et sommerhus i Danmark?

Der er mange ting man skal sætte sig ind i, før man køber et sommerhus. Alt sammen ting som kan virke uoverskuelige, men de er dog nødvendige.

Hvad er formålet med sommerhuset?

Først og fremmest så er det meget individuelt, hvorfor man gerne vil købe et sommerhus. Derfor er det vigtig, at man overvejer sit eget behov før man køber et sommerhus. Nogen køber et sommerhus, med formålet at leje det ud i størstedel af tiden. Dette betragtes mere som en finansiel investering, med formålet at tjene lidt penge, hvilket kan gå hen og blive en fin forretning i og med, at (sponseret link) sommerhusudlejning i Danmark er populært for både svenskere og tyskere såvel som os danskere. Yderligere, så kan man tjene op til 40.900 kr. skattefrit ved udlejning af et sommerhus i Danmark, jf. ny skatteregler implementeret i 2019.

Andre køber et sommerhus med formålet at familien selv skal benytte det. Dette er selvfølgelig en større udgift, men det er ikke ens betydning med, at det er en investering der giver negativt afkast. Som med almindelige ejendomme, så kan værdien af ejendomme nemlig vokse. Og snakker vi uden om økonomien, så kan de familietimer der ligges i et sommerhus ikke gøres op i penge.

Hvis man overvejer at købe et sommerhus udelukkendes som en investering, hvor formålet er at udleje året rundt, så burde man måske overveje at investere i helårsboliger, og dermed finde faste lejere. Det kan være et bøvl at skulle indlogere nye lejere konstant, og tabet kan hurtigt trænge sig ind, hvis det står u-lejet i flere måneder. Yderligere, så er det alt andet lige nemmere at finde boliger eller lejligheder tæt på ens egen bopæl, hvorfor vedligeholdelse mm. også bliver nemmere.

Udlejning af dit sommerhus

Vælger du at udleje dit sommerhus er det vigtigt at have i mente, at du med stor sandsynlighed skal have et bureau med indover. Det kan være meget svært at skaffe så stor interesse for dit sommerhus uden ekstern hjælp. Det betyder selvfølgelig også, at de skal have en andel af indkomsten fra udlejningen.

Så er det også vigtigt at huske på, at sommerhuset driver største afkast i sommermånederne, hvor efterspørgslen er størst, hvilket betyder at chancerne for at i som familie selv kan bruge huset er meget små. Dette betyder måske ikke så meget, hvis sommerhuset mest er ment som investering, men hvis man sidder i en situation hvor det er en mellemting mellem indtjening og selvbenyttelse, så kan det være træls.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon