Annoncørbetalt indhold

Annonce: Få bugt med flisepest på terrassen med en fliserens

Få ting kan få en ejendom til at se så hærget, faldefærdig og misvedligeholdt ud som alger og flisepest. Derfor kæmper mange boligejere en kamp for at slippe af med de genstridige gevækster, men det kan være et langt og sejt træk, som til tider kan føles nyttesløst. For effektivt at kunne bekæmpe flisepest må man gøre sig klart, hvad man har med at gøre. Ved at orientere dig i denne guide bliver du klogere på flisepest, og du får nogle værktøjer, du kan bruge i kampen mod den.

Flisepest - hvad er det?
Flisepest er en art lav. Når flisepest opleves som en meget genstridig pestilens, skyldes det, at laver kan overleve uden næringsstoffer udefra. De kan optage vand gennem overfladen, og de næringssalte, de har brug for, kan de effektivt opkoncentrere fra nedbør og støv. Netop fordi de ikke har behov for næringsstoffer fra jorden, kan de overleve på golde steder som f.eks. sten og bark, og så selvfølgelig på din terrasse, på dit tag og i din indkørsel. Laver er meget stresstolerante, hvilket vil sige, at de kan gå i dvale ved f.eks. udtørring og nedfrysning, men så snart forholdende bliver bedre, vågner de op igen. Dette har gjort det muligt for lav at overleve under ekstreme forhold i ørkener og på jordens koldeste steder, så det er ikke så mærkeligt, at det også kan trives på dine fliser. Flisepest kan ses som hvide, sorte, gule eller grønne gevækster på dine fliser. Farven afhænger af lavets art.

Sådan kan flisepest bekæmpes
Flisepest er altså ekstremt modstandsdygtigt, og har det først fået fat i dine fliser, kræver det ofte skrappe metoder at slippe af med det. Du har dog nogle forskellige muligheder for at gå til modangreb mod flisepesten, og den bedste metode afhænger af, hvor hårdt din terrasse eller indkørsel er ramt. Er du ikke meget for selv at stå for opgaven, så kan du også (sponseret link) få hjælp til din fliserens - med mulighed for håndværkerfradrag, hvilket der står meget mere om på SKATs hjemmeside. Efter en fliserensning vil dine fliser fremstå som nye - alger, mos og selv flisepest vil være forsvundet. En fliserensning kombineres ofte med en algebehandling, hvor et algebekæmpelsesmiddel sprøjtes ud over fliserne for at sikre, at det pæne resultat holder så længe som muligt. Du kan vælge at få dine flise imprægneret, når de er blevet renset. Imprægneringen sikrer, at vand og fugt ikke kan trænge ned i fliserne, og da vand er en forudsætning for flisepest, er imprægnering en effektiv metode til at holde flisepest på afstand over lange perioder.

Sådan bør du ikke gøre
Der findes mange husmandstips til fjernelse af flisepest fra terrassen, og mens nogle kan give et nogenlunde resultat, er der andre metoder, som er ineffektive eller decideret skadelige for dine fliser. Eksempelvis bør du undgå at fjerne flisepest med en højtryksrenser, da dette bare vil ødelægge flisernes overflade. Nogle anbefaler også at bekæmpe flisepest med eddike, men dette er også en dårlig idé, da eddike ikke bare fjerner flisepest, men også nedbryder den cement, som betonfliser er støbt af. Behandling med eddike vil altså i sidste ende være skadeligt for dine fliser.

Hvis din terrasse, din indkørsel eller dit tag er hårdt angrebet af flisepest, må det generelt anbefales, at du søger hjælp hos et professionelt firma. Derved får du ikke bare den bedste, sikreste og mindst skadelige behandling, du får også råd og vejledning gennem processen.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • annonce-skabelon