cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Få dit marsvin til at spise rigtigt

Har du et marsvin derhjemme? For at gøre dit marsvin rigtig glad, skal du have det rette foder. Så sørger du for, at dit marsvin er sundt og rask. Marsvinet er et skønt kæledyr at have derhjemme, let at tage sig af og altid venligt og rart. Det er vigtigt, at marsvin spiser rigtigt. Selvom den virker som en lille altæder, så er der masser af foder, den ikke kan tåle. Læs videre og bliv klogere på en kostplan for dit marsvin.
28. september 2020 kl. 08:41 Af Dyreverdenen

Spiser dit marsvin rigtigt derhjemme? Når man har dyr derhjemme, så er det vigtigt, at de får det rigtige foder at spise. Uanset om det er hunde, katte, heste eller marsvin, så er foderet altafgørende for dit dyrs trivsel. (Sponseret link) Marsvinefoder hos dyreverdenen.dk er billigt foder, der gør dit marsvin i godt humør, giver den masser af energi og sørger for, at du holder den sund i hele kroppen.


Det må du ikke give dit marsvin

Marsvin er et lille dyr, der fordøjer tørfoder som hø og grene. I naturen ville et marsvin spise græs, ukrudt og planter. Det er sådan deres fordøjelsessystem er indrettet. De kan tåle masser af grøntsager ved siden af, men der findes også masser af planter og produkter som den ikke kan tåle.

Hvis du eksempelvis tænker på at fodre grene til dit marsvin, så hold dig fra grene fra et kirsebær- og blommetræ. Selv hyldegrene kan være giftige for et marsvin. Faktisk er alle dele af hyldeblomsten ekstremt giftig, og det frarådes, at du fodrer dit marsvin med det. Bjørnekloer og valmuer er også giftige for dit marsvin, så det er bestemt ikke alle slags planter de spiser.

Marsvin må heller ikke få frøblandinger eller menneskeføde som tvebakker og knækbrød. Faktisk er der ikke meget menneskemad, du kan give dit marsvin. Alligevel er en gulerod i ny og næ, samt lidt frugt noget, som dit marsvin vil elske.


Det må du gerne fodre dit marsvin

Som sagt vil en gulerod være rigtigt godt for dit marsvin. Derudover kan du faktisk gå ud i haven og finde masser af mad, som du kan give til den. Har du mælkebøtter? Så gem den til fodertruget. Skvalderkål er også godt. Faktisk er listen rigtig lang, og du kan give marsvinet små blomster som tusindfryd.

Hvis du lige har givet æbletræet en trimning, så kan du også gemme grenene derfra. Alle plantedele inklusive frugten er spiseligt for et marsvin. Det gælder også andre frugter som jordbær og majs, hvor plantedelene er lige spiseligt hele vejen rundt. Faktisk kan du også give dit marsvin brændenælder. Selvom det virker uoplagt, fordi vi stikker os på dem, så kan dit marsvin sagtens fordøje det.

Gå derfor på opdagelse i din have, når du skal fodre dit marsvin. Sørg for at variere kosten med noget foder, du har købt ved siden af, så sikrer du dig, at dit marsvin er sundt og raskt. Så bliver den så glad. Og glade marsvin vil vi gerne have nogle flere af.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce