cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Få en god og fredfuld nats søvn med en allergivenlig dyne

En allergivenlig dyne(sponseret link) er perfekt til dig, der viser tegn på allergi i sengemiljøet. Denne type allergi skyldes som regel ikke sengetøjets materialer, så oplever du pludseligt, at det klør og kradser, når du ligger i sengen, skal du ikke være bange for, at du er blevet allergisk over for dun og fjer.
18. januar 2019 kl. 13:34 Af nortex.dk

Annonce

Tværtimod skal finder du årsagen til din allergi og gener i de mider, som slår sig ned i dit sengetøj samt fyldet i din dyne og hovedpude. Disse mider er bedre kendt som husstøvmider, og de lever af menneskehår og hud. Men det er ikke miderne i sig selv, som giver anledning til de allergiske irritationer, for de bider ikke. Til gengæld er det deres afføring, som fremkalder allergi. Dette er muligt, fordi deres afføring indeholder bestemte enzymer, som kan forårsage allergiske reaktioner. Det hjælper heller ikke på situationen, at en enkelt husstøvmide kan udskille så meget som 200 gange sin vægt i ekskrementer i døgnet.

Derfor kan det hurtigt blive ubehageligt, hvis ikke man forsøger at forebygge antallet af husstøvmider. Miderne kan nemlig forplante sig, og det betyder bare endnu flere mide-ekskrementer og endnu mere allergi og ubehag.

Miderne kan fjernes ved at vaske dyner og sengetøj ved minimum 60 grader og derefter smide det i tørretumbleren. Men det er svært helt at undgå dem, fordi de er usynlige for øjet, og det er meget sandsynligt, at de eventuelt vil invadere dit sengemiljø igen. Heldigvis kan du gøre dit for at minimere forekomsten af mider i dit hjem.

Sov roligt med en allergivenlig dyne
En god nats søvn er vigtig for dit helbred, og en dårlig nattesøvn påvirker ikke kun psyken men går også ud over dit fysiske helbred. Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig selv eller dine familiemedlemmer en ordentlig nattesøvn. Så har du eller nogen i din familie fået konstateret husstøvmide-allergi, skal du som det første sørge for at skifte jeres dyner ud med nogle allergivenlige nogle.

En allergivenlig dyne er lavet, så tekstilerne er tætvævede, og dunene er tætte. Denne konstruktion gør, at miderne ikke kan trænge igennem dynen og slå sig ned i indmaden. Derudover kan en allergivenlig dyne også vaskes ved 60 grader og tørretumbles, så du er helt sikker på, at de små mider dør.
Allergivenlige dyner fås både som syntetiske varianter, men de kommer også med naturfyld. Begge varianter er lige gode, da det er den måde, de er konstrueret på, som gør, at husstøvmiderne ikke kan slå sig ned.

Kommer også i økologiske varianter
Går du op i økologi og bæredygtighed, behøver du heller ikke gå på kompromis, når du skal anskaffe dig en allergivenlig dyne. I dag er det nemlig muligt at købe allergivenlige dyner, der også er produceret under ordentlige forhold for mennesker og natur. Selv om du vælger en allergivenlig dyne, der er lavet med dun, behøver du ikke have dårlig samvittighed.

Flere dyneproducenter er efterhånden begyndt at tænke økologi ind i produktionsprocessen, så unødvendig kemi bliver undgået. Men en økologisk og allergivenlig dyne får du og din familie derfor de bedste forudsætninger for at få en dejlig nats søvn, da I minimerer fremkomsten af husstøvmider, samtidig med at der ikke er unødvendig kemi i dynerne, som kan irritere og forstyrre jeres søvn.

Og selv hvis du ikke har fået konstateret allergi over for husstøvmider, kan det være en god idé at forebygge fremkomsten af allergi ved at investere i en kvalitetsdyne for dit eget helbreds skyld.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce