Annoncørbetalt indhold

Annonce: Få flest penge ud af dit guld

Går du med tankerne om at sælge dit guld, så bør du undersøge markedet grundigt først. Priserne på guld varierer fra dag til dag, og flere forskellige faktorer spiller ind, når dit guld skal vurderes.

På nordiskguld.dk kan du hurtigt få et overblik over den (sponseret link) højeste guldpris blandt købere i hele verdenen.

Hvem bestemmer guldets værdi?

Det korte svar er køberen og sælgeren. Guldets værdi afhænger nemlig af udbud og efterspørgsel. Er efterspørgslen høj, men udbuddet lavt, stiger værdien af guldet drastisk. Er udbuddet højt, men efterspørgslen lav, falder værdien. Dog betragter de fleste guld som en sikker investering, da ædelmetallets værdi sjældent svinger lige så meget som for eksempel aktiemarkedet. Guld har derudover været eftertragtet i flere tusinde år og det er der mange gode grunde til. Den gyldne farve symboliserer rigdom og er et af de fineste ædelmetaller at bruge til smykker. Guldet reagerer desuden ikke med andre grundstoffer, hvilket giver det en stor anvendelighed i smykkeindustrien.

Hvad betyder karat?

Når du skal sælge dit guld, er det vigtigt, at du har styr på guldets karat. Karat fortæller nemlig noget om guldets renhed og dermed noget om dets værdi. 24 karat guld er for eksempel 99,9 % rent guld, hvoraf kun 0,1 % er et andet metal. 8 karat guld er til gengæld kun 33,3 % rent guld. Det er meget normalt, at man blander guldet med et andet metal for at styrke materialet. 24 karat guld er nemlig et meget blødt materiale, hvorfor man blander det med nogle stærkere metaller, som gør materialet mere holdbart. Man kan også blande guldet med et andet metal, hvis man ønsker at guldet skal have en anden farve, som for eksempel hvidguld eller rødguld. Dette kan give et rigtigt smukt produkt, men det påvirker altså produktets værdi i sidste ende.

Hvornår skal du sælge?

Man kan ikke med sikkerhed vide, hvornår guldet stiger eller falder i værdi. Dog har guldprisen historisk set været opadgående, og mange betragter det derfor for en fornuftig investering uanset hvad. Men der er selvfølgelig heller ingen garanti for, at guldpriserne ikke lige pludselig falder. En god idé, er at holde øje med priserne på nordiskguld.dk, hvor priserne på guld opdateres hvert 5. minut. Her kan du også sammenligne priser fra forskellige købere og dermed sælge til den, der tilbyder flest penge.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon