cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Få gang i din spisestue igen ved at give den en makeover

Kender du det, at aftensmaden eller morgenmaden bliver taget med ind i sofaen eller spist ved køkkenbordet? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Alt for mange mennesker benytter sig ikke af den spisestue eller -afdeling, som de har i hjemmet. Grunden til dette er ofte, at de ikke finder denne del af hjemmet indbydende nok, fordi det er en del af huset, som de ikke har brugt særlig lang tid på at indrette. Derfor foreslår denne artikel, at du giver din spisestue en makeover, så du igen har lyst til at benytte dig af den og skabe et samlingssted for familien under måltiderne.
16. maj 2019 kl. 12:56 Af Cahba

Annonce

Centrum for rummet er spisebord og -stole
Det allerførste som du skal have styr på i din nye spisestue, er bord og stole. Disse er nemlig grundelementerne for en spisestue. Første skridt er at vælge et bord, der passer ind i den indretning, som du tænker, der skal dominere i rummet. Du kan enten vælge at købe et helt nyt bord eller et brugt bord. Fordelen ved det nye bord er, at du kan få det, lige som du gerne vil have det. Fordelen ved at købe et brugt bord er til gengæld, at du ikke finder et, der er magen til andre steder, eftersom bordet har tilegnet sig sin helt egen patina.

I stedet for at gå ud og investere i et nyt eller brugt bord, kan du vælge at gøre noget ved det gamle, som du har stående. Ofte kan dette med lidt kreativitet og håndværk blive så godt som nyt. Du kan vælge at male det, men du kan også slibe det og eventuelt give det efterbehandling eller olie, der giver lidt farve. Det kan være et stort stykke arbejde at slibe, og det kan derfor være en ide at få professionelle til at hjælpe med (sponseret link) afslibning af bordplade. Dette er noget, som folkene hos Cahba gerne hjælper til med.

Når du har fået styr på bordet, skal du have styr på de tilhørende stole. Ligesom med bordet, kan du købe nye, brugte eller forsøge at opfriske de gamle. Det er helt op til dig, og hvilken stil det er, at du tilstræber. Det afhænger nemlig helt og holdent af din vision med rummet.

Skab liv med billeder og planter
En spisestue kan hurtigt blive utrolig kedelig at kigge på. Derfor er det vigtigt, at du skaber noget liv i rummet. Det kan du blandt andet gøre med billeder og planter. Billederne er med til at undgå, at væggene bliver tomme og kliniske at se på. Ved at hænge billeder op, er der altid noget at kigge på, og det skaber en helt særlig og varm stemning i rummet med dem på væggene. Det er en god ide at vælge nogle billeder med farver, da disse bløder rummet op. Planterne er dem, der helt bogstavelig talt giver liv til rummet - du skal bare sørge for at vande dem. Når du trives giver de nemlig et grønt og dejligt udtryk til spisestuen.

Tekstiler og lys er uundværlige
Du kan heller ikke undvære tekstiler i din spisestue. Det er oplagt at smide et lækkert tæppe på gulvet og nogle bløde puder på stolene. Det er mange gange tekstilerne, der giver den varme og omfavnende aura til rummet, hvilket er det, der gør spisestuen indbydende. Lys er det næste på listen. Det er vigtigt, at der er masser af lys i rummet, så det ikke kommer til at virke mørkt og uindbydende. Når du vælger lamper, er det en god ide at vælge noget i farver, og noget som er lidt anderledes end de helt klassiske, billige lamper fra IKEA.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce