cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Fastfood, der er blevet gourmetmad

Gastronomi har altid fyldt meget i danskernes hverdag. Lige fra hverdagskøkkenet i hjemmet til Danmarks få Michelin-restauranter. Gastronomien udvikler sig hele tiden, og der er konstant fokus på, hvordan en madoplevelse på ny vis kan blive kulinarisk. Den nyeste trend er fastfood, der er blevet til gastronomi på et højt niveau. I denne artikel tager vi dig med på rejse over, hvordan hotdoggen blev fornem, og burgeren blev anerkendt.
09. januar 2019 kl. 09:09 Af rumbles.dk

Annonce

Hotdoggens renæssance
Vi kender hotdoggen fra den snuskede pølsebod, hvor du kan få en ristet med det hele til ca. 25 kroner. En hurtig bid mad på vejen, der ikke blev anset for en speciel madoplevelse udover dens nostalgi.

Men de seneste år har hotdoggen gennemgået en forvandling. Den ristede med det hele kan du stadig få rundt omkring i pølseboder landet over, men hvad nyt er, kan du nu finde hotdogs på menukortet på fancy restauranter. Mange af ingredienserne er stadig de samme, men tilføjet er f.eks. coleslaw, creme på bagte skovæbler, kapers og meget andet. Og bedst som man troede, at det koncept ikke ville få succes, er man begyndt at afholde DM i at lave Danmarks bedste hotdog.

Prisen på gourmet-hotdogs varierer, men et tilbud kunne f.eks. være to for 100 kroner på en restaurant eller nogle små appetizere til forret. I hvert fald har den traditionelle pølsebod fået skarp konkurrence.

Kampen om den bedste burger
McDonald’s og Burger King. De klassiske fastfoodkæder, hvor du slipper 70-80 kroner for en burgermenu med pommes frites og sodavand til. Men også de amerikanske fastfoodkæder har fået alvorlig konkurrence.

Flere og flere burgerrestauranter byder sig til, og tilbyder burgere med høj kvalitet lavet af sunde og gode råvarer. Så hvis du leder efter den bedste burger i København(sponseret link), Aarhus eller en anden af Danmarks store byer, kan det godt betale sig at undersøge mulighederne, før valget på McDonald’s træffes.

På de gode burgerrestauranter vælger du en af restaurantens burgere, og du kan selv vælge, hvordan bøffes skal steges. Mange af stederne er der også burgere, der slet ikke er en mulighed på fastfoodrestauranter. F.eks. burgere med vildsvin eller kronhjort. Restauranterne skal ses som et alternativ til en hvilken som helst andet god restaurant, og derfor får du også gastronomi på højt niveau. En klar anbefaling til dig, der blot anser burgeren som hurtig fastfood.

Pizzaen, der vil gøre italienerne stolte
Også pizzaen er blevet en spise, der gås op i med liv og sjæl. Flere steder laves der gourmetpizza, som består af pizzaer med mindre fyld og gode råvarer. En rigtig pizza, der vil gøre italienerne stolte, og som ikke skal fedtes ind i dressing ovenpå fem forskellige slags kød. Her er opgøret med den snaskede pizza for alvor gået i gang, og rucola, trøfler og serranoskinke er kommet for at blive.

Gourmetpizzaerne findes både i pizzeriaer og på restauranter, og koster oftest en 15-20 kroner mere end en normal pizza. Til gengæld er smagsoplevelsen også i top, og du får lov til at smage friske råvarer og utraditionelle ting på din pizza.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce