cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Fejemaskiner til udendørs brug

Hvad er en fejemaskine?
14. juni 2018 kl. 14:57 Af Annonce

En fejemaskine (sponseret link), er meget grundlæggende fortalt en maskine, som fejer. Dog er der mere til det, end blot det. Der findes utallige fejemaskiner til forskellige formål. Der findes fejemaskiner til indendørs brug, udendørs brug og til brug ved asfaltering!

Ydermere er det et vigtigt redskab i mange brancher, men det erfares, at størstedelen af fejemaskinerne anvendes i brancher som byggeri, det offentlige (skoler) eller større industrivirksomheder, der har en parkeringsplads. Ydermere bruges de også ofte indendørs, hvis man har sin produktion- eller andet arbejde, i en større indendørs hal. Her er det oftest haller med mere “groft” skidt og et stort areal skal rengøres.

Som tidligere nævnt, så findes der forskellige afarter af maskinen. De forskellige typer indebærer bl.a.:

- Manuelle fejemaskiner
- Fejesugemaskiner
- Fejemaskiner til udjævning af asfalt
- Ride-on fejemaskiner

Priserne varierer rigtig meget. De mindste fejemaskiner kan købes fra 1.000 kr , men kan koste helt op til én halv- eller hel million.

Som virksomhed eller privatperson, kan man hurtig blive skeptisk over, hvorfor man skal bruge 10-20.000 kroner på en fejemaskiner, når de kan købes helt ned til 1.000 kroner.
Forskellen er stor, både i arbejdsglæde, men også effektivitet. De manuelle, hvor der ikke er sug, kan det hurtigt blive hårdt at gå med den og rengøre større arealer. Alle børsterne på disse er afhængig af, hvorvidt hjulene drejer rundt. Det gør maskinen en smule tungere at arbejde med, eftersom man ikke blot skal sørge for fremdrift, men også fremdrift nok til, at hele maskineriet kører som det skal.

Fejesugemaskinerne, som ligger i “mellemklassen”, kører derimod ofte på strøm og derved kører selv. Motoren sørger både for fremdrift og børsterne. I de fleste tilfælde er der en valse på disse. Den sidder under maskinen og børster skidt op i en beholder. Samtidig suger den, så man sikrer at (næsten) alt skidtet forsvinder op i beholderen.

Ride-on maskinerne fungerer lidt på samme måde som fejesugemaskinerne, men forskellen ligger mest i navnet, som indebærere “ride-on”. På disse maskiner går man ikke bag den, men sidder på den. Denne størrelse af maskiner bruges ofte på rigtig store parkeringspladser. Hvis man kigger på store byggemarkeder, shoppingcentre og store p-huse, vil det oftest være denne type maskiner, som holder det rent.

Endnu ikke er der udviklet robotter i denne industri, men større internationale producenter, som Nilfisk, satser i øjeblikket på robotter. Dette gælder både for fejemaskiner, men også lignende produkter, så som gulvvaskemaskiner. Det bliver ét stort skridt i en teknologisk udvikling, men også en besparelse i forhold til arbejdskraft, da fejemaskinerne indtil videre har skulle styres af én eller mennesker. Nilfisk arbejder stadig hårdt på fejemaskinerne, men har mest fokus på gulvvaskemaskiner. Indtil videre har man kun set demo-modeller på robot-gulvvaskemaskiner, men ikke fejemaskiner endnu. Det forventes de har de første demo-modeller klar i starten af 2020, men intet er endnu sikkert.

Dog kan man forestille sig, at når robot-gulvvaskemaskinerne er klar til produktion og salget begynder, kommer robot-fejemaskiner kort tid efter, da teknologien vil være meget den samme.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce