cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Ferielæsning - også i hverdagen?

Det er altid trist at komme tilbage på arbejde efter en dejlig, lang sommerferie.




10. september 2019 kl. 13:44 Af Da.bookmate.com

Annonce

Forskere taler om post-holiday blues, hvor din hjerne efter en lang afslappende ferie bliver nedtrykt, når den pludseligt skal forholde sig til regneark, børnepasning, regnvejr og møder dag ud og dag ind. Men selvom ferien er ved at være overstået for de fleste, og hverdagen står for døren, behøver du ikke at frygte dagliglivets monotone trummerum.
Der er nemlig forskellige måder, hvor man kan bibeholde den afslappede stemning ved poolen, på storbyferien eller i sommerhus og undgå at blive stresset på den lange bane. Vi giver her en guide til hvordan man kan bibeholde den afslappede feriestemning i hverdagen.

Få læst bøger i hverdagen!
Hvis man spørger de fleste, hvad der har været det bedste ved deres ferie, lyder svaret ofte afslapning og energien til at gøre de ting, man ikke har tid og overskud til i hverdagen.

Mange nyder f.eks. at læse bøger eller at lytte til lydbøger, når de er på ferie, om de ligger og slænger sig ved poolen med en drink i hånden, eller om de er på farten i flyet, bilen eller med en båd. De fleste siger faktisk, at det er det eneste tidspunkt på året, hvor de har tid og overskud til at dykke ned i fiktionens univers - og de fleste ville også ønske, at det forholder sig anderledes i hverdagen.
Bøger er også en dejlig og god måde at slappe af på, da det ifølge undersøgelser gør dig til et mere empatisk menneske og da det stimulerer hjernen på en anden måde end f.eks. at se film og tv-ferien. Men hvordan får man passet læsning ind i et travlt hverdagsskema?
Det er vigtigt at koble af efter en stresset dag på arbejde efter ferie, og det gør mange ved at tænde for Netflix og bingewatche den ene TV-serie efter den anden. Der er intet galt i at se Friends hele aftenen, men nogle gange kan man også overveje at læse en bog og vende tilbage til feriens afslappede stemning og overskudshjerne.

Men i en stresset hverdag kan selv de mindste opgaver uden for dagligdagens skema virke uoverskuelige, så man dropper dem hurtigt. En tur på biblioteket eller i den lokale boghandler skal presses ind mellem børnepasning og madlavning, og det bliver derfor en sur pligt og nedprioriteres.
En app som (sponseret link)Bookmate er handy i den sammenhæng. Her får man adgang til et online bibliotek, som man kan tilgå hjemme fra sofaen, når man vil - og der er tusindvis af titler tilgængelige her.

Lydbøger - får det kedelige overstået hurtigt
Men nogle gange står der også kedelige pligter for døren, der skal løses så snart man kommer indenfor døren. Her lytter mange til en podcast eller en lydbog, da den kan gøre de sure pligter som tøjvask og rengøring nemmere. På digitale tjenester og apps som Bookmate kan man nemt tilgå og downloade masser af lydbøger eller podcasts at lytte til, mens du laver noget andet og få de kedelige pligter overstået hurtigt.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce