Annoncørbetalt indhold

Annonce: Ferielæsning - også i hverdagen?

Det er altid trist at komme tilbage på arbejde efter en dejlig, lang sommerferie.

Forskere taler om post-holiday blues, hvor din hjerne efter en lang afslappende ferie bliver nedtrykt, når den pludseligt skal forholde sig til regneark, børnepasning, regnvejr og møder dag ud og dag ind. Men selvom ferien er ved at være overstået for de fleste, og hverdagen står for døren, behøver du ikke at frygte dagliglivets monotone trummerum.
Der er nemlig forskellige måder, hvor man kan bibeholde den afslappede stemning ved poolen, på storbyferien eller i sommerhus og undgå at blive stresset på den lange bane. Vi giver her en guide til hvordan man kan bibeholde den afslappede feriestemning i hverdagen.

Få læst bøger i hverdagen!
Hvis man spørger de fleste, hvad der har været det bedste ved deres ferie, lyder svaret ofte afslapning og energien til at gøre de ting, man ikke har tid og overskud til i hverdagen.

Mange nyder f.eks. at læse bøger eller at lytte til lydbøger, når de er på ferie, om de ligger og slænger sig ved poolen med en drink i hånden, eller om de er på farten i flyet, bilen eller med en båd. De fleste siger faktisk, at det er det eneste tidspunkt på året, hvor de har tid og overskud til at dykke ned i fiktionens univers - og de fleste ville også ønske, at det forholder sig anderledes i hverdagen.
Bøger er også en dejlig og god måde at slappe af på, da det ifølge undersøgelser gør dig til et mere empatisk menneske og da det stimulerer hjernen på en anden måde end f.eks. at se film og tv-ferien. Men hvordan får man passet læsning ind i et travlt hverdagsskema?
Det er vigtigt at koble af efter en stresset dag på arbejde efter ferie, og det gør mange ved at tænde for Netflix og bingewatche den ene TV-serie efter den anden. Der er intet galt i at se Friends hele aftenen, men nogle gange kan man også overveje at læse en bog og vende tilbage til feriens afslappede stemning og overskudshjerne.

Men i en stresset hverdag kan selv de mindste opgaver uden for dagligdagens skema virke uoverskuelige, så man dropper dem hurtigt. En tur på biblioteket eller i den lokale boghandler skal presses ind mellem børnepasning og madlavning, og det bliver derfor en sur pligt og nedprioriteres.
En app som (sponseret link)Bookmate er handy i den sammenhæng. Her får man adgang til et online bibliotek, som man kan tilgå hjemme fra sofaen, når man vil - og der er tusindvis af titler tilgængelige her.

Lydbøger - får det kedelige overstået hurtigt
Men nogle gange står der også kedelige pligter for døren, der skal løses så snart man kommer indenfor døren. Her lytter mange til en podcast eller en lydbog, da den kan gøre de sure pligter som tøjvask og rengøring nemmere. På digitale tjenester og apps som Bookmate kan man nemt tilgå og downloade masser af lydbøger eller podcasts at lytte til, mens du laver noget andet og få de kedelige pligter overstået hurtigt.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • #445-1010--Folketidende-ann