Annoncørbetalt indhold

Annonce: Gæster på besøg

De fleste finder det nervepirrende at vente gæster.

Man vil gerne sørge for at gæsterne føler sig velkomne og godt tilpas. Derudover kræver det planlægning at stå for maden, og også at få hjemmet til at skinne før den første gæst ringer på døren.

En varm velkomst
Selvom man inviterer til et bestemt tidspunkt, er man godt klar over, at gæster kommer spredt tidsmæssigt. Nogle kan godt lide at være i god tid og kommer nærmest inden, man har færdiggjort de sidste forberedelser. For at de først ankomne gæster ikke skal føle sig uvelkomne eller ignorerede, når man lige skal have styr på de sidste detaljer, kan man med fordel lave velkomstdrinks- og snacks. Snacken skal gerne bestå af små bidder, som man nemt kan spise stående, mens man nyder sin velkomstdrink.

Den perfekte middag
Når alle gæster er ankommet og har placeret sig ved bordet, kan man servere forretten. Til forret er det populært at vælge lette retter som rejesalat, lynstegt tun, laks eller lignende. Der er dog en del danskere, som ikke bryder sig synderligt om fisk. Derfor risikerer man, at flere gæster sidder og sulter gennem forretten. Et godt alternativ hertil er at lave tapas til forret. Tapas består af en del små, appetitvækkende retter. Formålet er her, at retterne placeres rundt omkring på bordet, så gæsterne selv kan vælge, hvad de gerne vil have.
Når man kommer til hovedretten, er det en god idé at vælge noget, der ikke er alt for specielt. Det kan nemlig medføre, at der igen vil være nogle, som ikke kan lide det – og derfor ikke bliver mætte. Noget der ikke er alt for svært at tilberede er ribeye. Det er til gengæld noget, som falder i god jord hos de fleste. Man kan sagtens optimere den simple ribeye med harissasmør, og servere med forskellige tilberedte grøntsager som ovnbagte kartofler. Man kan også vælge at servere ribeye med rå grøntsager, som man kan dyppe i hummus.
Er en eller flere af gæsterne vegetarer, kan man med fordel sørge for, at der er godt at vælge imellem når det kommer til grøntsager. Har man overskud til at forberede vegetarret til de af gæsterne, der ikke spiser kød, vil det uden tvivl blive taget imod med taknemmelighed.
Til dessert skal man tænke ligesom forret og hovedret, at det gerne skal være noget alle kan lide. Derudover vil man som vært oftest ikke have tiden mellem hovedret og dessert til at forberede, og det vil derfor være en god idé, at det er noget, som man kan have lavet på forhånd. Det er blevet populært at servere ostebord, hvor man har muligheden for at smage forskellige oste. Det serveres som oftest sammen med forskellige kiks og ideelt også frugt. Er der børn med i selskabet, er ost ikke det mest spændende, man kan servere til dessert. Derfor er et alternativ hertil at forberede forskellige kager, brownies og cookies på forhånd. Det varme sommervejr frister også til is, som man med fordel kan servere sammen med brownies.

Yderligere forberedelse
Udover at maden skal passe til alle gæster, skal gæsterne også føle sig velkomne i hjemmet. Derfor er det vigtigt, at bordet er dækket pænt. Man kan med fordel have bordløber på spisebordet (sponseret link), for at skabe en formel stemning. Derudover kan man pynte bordet med blomsterbuketter i fine vaser, lysestager med funklende flammer, pyntesten osv. Hvert element tilføjer noget særlig til stemningen. Ydermere giver det et godt indtryk, at der er dækket symmetrisk op med bestik, glas, servietter og lignende. En god idé med servietterne er at folde dem på samme måde for hver gæst. Man kan eventuelt lære at folde servietterne som svaner ud fra vejledninger på internettet.
Det er en god idé på forhånd at beslutte, hvor gæsterne skal sidde. Hertil kan man med fordel være kreativ med bordkort. For eksempel kan man binde bordkortet i en snor og rundt om glasset ved pladsen. Et alternativ er at gøre bordkortet til en del af servietanretningen. Det virker formelt med bordkort, og det giver overblik over middagen og gæsterne.
Når man venter gæster, kan tankerne godt udelukkende være fokuseret på maden og anretningen. Derfor er der ikke den store tid til gøre rent inden gæsternes ankomst. Flere og flere er begyndt at benytte sig af en hjælpende hånd hertil i form af robotstøvsugeren. Man kan med fordel lade den køre i køkkenet, mens man handler. Når man så står og forbereder maden, kan den rengøre de andre steder i huset. Dermed kan man få rent hjem uden selv at skulle svinge støvsugeren.
Bliver du fristet af tanken om en hjælpende hånd, kan du undersøge forskellige modeller af robotstøvsugeren. Se flere her (sponseret link).
Ellers er der ikke andet for end at komme i gang med planlægningen til årets middag, invitere vennerne og sørge for, at I får en fantastisk aften.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • woman-flowers-annonce01