cookie-og-privatlivspolitik

Sponseret

Annonce: Gode råd til den førstegangsgravide

En graviditet kan virke skræmmende når man aldrig har prøvet det før.
27. august 2019 kl. 13:09 Af Babyklar.dk

Annonce

Man hører altid de typiske råd med ikke at drikke eller ryge, men der ligger mere bag end blot dét. Derfor får du her 3 gode råd.

Rengøring er vigtig
Når du er gravid, er det endnu vigtigere at gøre rent, end det var før. Vi ved alle, at der kommer et lille lag støv imellem rengøring til rengøring. Men de kemikalier som findes i luften, formår at binde sig til støvet, som kan blive usundt hvis det ligger for længe. For at undgå at den lille ny bliver udsat for kemikalier, er det vigtigt at lufte godt og grudigt ud i hjemmet, gerne flere gange om dagen. Derudover er det en god idé at sætte mereengøring på skemaet, selvom det senere i graviditeten kan blive svært. Hvis graviditeten bliver for hård, kan du forhåbentlig få hjælp til det huslige. Ud over rengøring, skal du helst undgå at gå med parfume. Ved at bruge parfume under graviditeten kan babyen udvikle allergi, så derfor bliver man frarådet at bruge noget som helst som indeholder parfume. Selv din shampoo skal helst være parfumefri, for at give den lille de bedste odds for et allergifrit liv.

Sociale muligheder
Nogle gange kan man godt føle sig ensom som gravid. Jo, man kan da snakke med kæresten om graviditeten, og de tager med til scanningerne, men de har jo ikke barnet inde i maven. Nogle gange har en gravid kvinde bare behov for at snakke med andre gravide. Kvinde til kvinde. Heldigvis findes der et forum som har netop dét formål. Ved at besøge (sponseret link)https://www.babyklar.dk/ får du adgang til et forum med mange forskellige slags opslag, både med navneforslag, fødselsberetninger og forskellige slags fødsler. Et netværk er nødvendigt som gravid, specielt første gang. Man kan ikke undgå at opleve ting, som man kan blive lidt bekymret over. Så man kan også bruge forummet til at få svar på spørgsmål, selv dem man ikke ville snakke med veninder om. Der er mange ting ved graviditeten, som der ikke generelt bliver snakket om. Men desværre kan graviditeten godt være andet end lutter lagkage.

Kosten er essentiel
Din kost er ufattelig vigtig for barnets udvikling. Så husk at spis sundt, og ikke alt for meget. I starten af graviditeten har du faktisk kun brug for 100 ekstra kalorier om dagen, og hen mod slutningen omkring 500. Det er jo ikke synderligt meget. Så selvom du føler dig sulten, har du altså ikke behov for andet, og det har barnet heller ikke. Det er også en god idé at holde sig fra rødt kød, da det indeholder toxoplasma, som ifølge studier kan medføre blindhed for dit barn.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce