Annoncørbetalt indhold

Annonce: Gode råd til husejere: Sådan holder du din bolig i stand

Når først boligen er i hus, kan det være let bare at tro, at huset passer sig selv – særligt hvis du er førstegangskøber.

Virkeligheden er dog en anden, for uanset om du bor i et ældre eller nyere hus, kræver det vedligeholdelse. Naturligvis er der mere arbejde ved et gammelt 60’er-hus end ved et nybygget et af slagsen – men du slipper ikke for at holde huset ved lige, hvis du køber et spritnyt hus.
Men vedligeholdelse er en vigtig del af det at være husejer, og hvis du hele tiden sørger for at holde boligen i stand, kan du slippe for dyrere omkostninger, hvis vedligeholdelsen pludselig bliver til store reparationer. Her får du et overblik over nogle af de vigtige vedligeholdelsesdele i dit hus.

Vedligehold kloaksystemet
Som boligejer har du selv ansvaret for alle kloakker på din grund. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på dem. For forsømte kloaksystemer kan føre til fugtskader, rotteproblemer og i værste fald oversvømmelser.
Du bør derfor vedligeholde og tjekke kloakledningerne minimum to gange om året. Det er bedst at efterse dem om foråret og sent efterår. Ved at holde løbende øje med dine kloakker mindsker du risikoen for skader, som kan koste dig dyrt. Oplever du dog tilstopninger, utætheder eller anden funktionssvigt i kloaksystemet, skal du have hjælp fra en kloakservice (sponseret link), så de kan hjælpe dig med at udbedre problemet.

Rens dine tagrender
Det lunefulde danske klima sætter stort pres på husets tag, som hvert år skal beskytte mod masser af sne og regn. Al nedbøren skal derfor ledes effektivt væk fra huset via tagrenser, så der ikke opstår fugtskader på husets facader og udhæng. Tagrenderne skal derfor renses jævnligt, så du sikrer dig, at de ikke er tilstoppede eller utætte. Er de det, vil de nemlig ikke lede vandet hen til kloakkerne som forventet – og det kan altså forårsage fugtskader.
Rens tagrenderne fri for blade, nåle og andet skidt med hænderne eller en graveske, så du får det hele med. Sidder der stædigt skidt i tagrenden, kan du vaske det væk med en stiv børste. Spul afslutningsvis tagrenderne fri for rester af skidt med vandslangen. Tjek i samme omgang, om der er revner eller andre utætheder.

Tjek gummifugen i brusenichen
Det er skønt med et dejligt, langt og varm bad under bruseren. Men brusenichen kan også hurtigt blive et mareridt, hvis du ikke sørger for at vedligeholde gummifugen. For en utæt eller løs gummifuge kan ende med store vandskader, hvis du ikke skifter den, inden det er for sent. Men hvordan ved du, om den skal skiftes? Som hovedregel skal fugen udskiftes, hvis du kan få en negl ind bag den.
Tørrer du omhyggeligt gummifugerne af, hver gang du har været i bad, hjælper du med at vedligeholde og forlænge levetiden af fugerne. Er du knap så flittig til at tørre dem af, bør de som udgangspunkt udskiftes hvert femte år.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Gode-råd-til-husejere---Sådan-holder-du-din-bolig-i-stand-annonce