Annoncørbetalt indhold

Annonce: Godt naboskab er et effektivt middel til at undgå indbrud

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med de heri nævnte virksomheder. Artiklen kan indeholde sponsorerede links.

Sidste år blev der meldt omkring 29.000 indbrud til det danske politi. Faktisk er Danmark det land i Europa med flest indbrud pr. indbygger i private hjem. Heldigvis er antallet af indbrud i Danmark dalende, hvilket der er flere forskellige årsager til. Blandt andet er danskerne blevet bedre til at indbrudssikre deres hjem, vi hjælper hinanden som naboer, og vi beskytter hjemmet med alarmer.

Privat indbrudssikring bringer antallet af indbrud ned
Det giver næsten sig selv, at det er fornuftigt selv at indbrudssikre dit hus, hvis du gerne vil holde ubudne gæster væk. Jo nemmere det er at bryde ind, jo mere attraktivt er det for tyven. Vi bliver i Danmark bedre og bedre til at sikre vores hjem med vinduesbeslag, sikkerhedslåse, stålkarme osv., men der er dog stadig mange danske hjem, som endnu ikke har tilstrækkelig indbrudssikring på døre og vinduer. De er derfor ekstra udsatte for at få udbrud.

I udlandet ser man ofte, at der er langt større tradition for indbrudssikring. Det er mere udbredt at have bl.a. sikkerhedsdøre, vinduestremmer og høje mure rundt om grunden. Det punkt når vi næppe - og forhåbentligt ikke – i Danmark, men vi kan godt lade os inspirere lidt og blive endnu bedre til at sikre skallen af vores boliger.

Benyt dig af naboernes hjælp, hvis du vil undgå indbrud
Godt naboskab handler om andet og mere end at låne hinanden en kop sukker i ny og næ. Som naboer kan I nemlig også hjælpe hinanden med effektivt at sikre jeres respektive boliger imod indbrud. Det er et godt supplement til den mekaniske indbrudssikring.

Vil I på en vej eller en gade hjælpe hinanden med at holde indbrudstyve væk, gælder det om at sørge for, at samtlige boliger ser beboede ud, selvom nogle eksempelvis er på weekendtur eller på ferie. Tyve slår til, når de kan se, at der ikke er nogen hjemme, og derfor gælder det om at sikre, at de ikke kan gennemskue, om husets beboere er der eller ej.

Skal du passe din nabos hus, imens vedkommende er væk, kan du eksempelvis benytte dig af din nabos udendørs tørresnor, når du skal hænge tøj op. Ligeledes kan du smide affald ud i naboens skraldespand og sørge for at tømme postkassen. Har din nabo givet dig en nøgle til huset, kan du flytte rundt på småting i boligen og sørge for, at der ser en smule rodet ud. Du kan også med fordel lade lidt opvask stå fremme, så tyvene ikke kan spotte, at der ingen er hjemme.

Vær opmærksom på særlige afmærkninger
Indbrudstyve giver typisk besked til hinanden om, at forskellige boliger står tomme. Det gør de ved at markere de næste ”mål”, og disse markeringer bør du holde øje med – både ved din egen og ved naboens bolig. Tyvenes markeringer er diskrete for at sikre, at andre ikke lægger mærke til dem. Derfor kan de selvfølgelig også være svære at spotte. Ser du et tegn såsom en oprejst dørmåtte eller en kridtstreg ved husnummeret, kan det være udtryk for, at tyvene har udset sig netop din bolig.

Ud over at indbrudstyve benytter sådanne markeringer, kan de også finde på at ”teste” dig. Ved for eksempel at smide cigaretter eller andet mindre affald ved din bolig tester de, om du er hjemme. Er du hjemme, bliver affaldet sandsynligvis fjernet, hvor det modsatte kan tyde på, at du er bortrejst. Sørg derfor gerne for at holde området omkring din bolig rent og pænt.

Udover at være opmærksom på særlige markeringer, gøre brug af nabohjælp og sørge for mekanisk sikring af døre og vinduer, kan du også overveje at investere i en privatalarm. Så kan du i høj grad mindske risikoen for, at ubudne gæster slipper afsted med dine ejendele. Er du yderligere interesseret i privat tyverisikring, kan du blandt andet købe det igennem (sponseret link) Falck Alarm by Verisure. Så er du godt sikret mod indbrud.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon